ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βάλσαμο των ευπαθών ομάδων τις γιορτινές ημέρες

Έντονη ήταν η δράση των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην διάρκεια των Εορτών των Χριστουγέννων, σε ευάλωτες ομάδες που ζουν στον δρόμο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βάλσαμο των ευπαθών ομάδων τις γιορτινές ημέρες

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016 αντίστοιχα, καθώς και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την παροχή άμεσης κοινωνικής βοήθειας και στήριξης σε ομάδες ατόμων που ζουν στο δρόμο.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενα από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντές του Τομέα Νοσηλευτικής και Εθελοντές του Τομέα Σαμαρειτών, από τις 21:00 μ.μ. – 01:00 π.μ., διένειμαν υλικό πρώτης ανάγκης (sleeping bags, είδη υγιεινής, ζεστό τσάι και νερό) σε άστεγους που ζουν στο κέντρο της Αθήνας (Πλ. Κουμουνδούρου, Επικούρου, Πειραιώς, Κωνσταντινουπόλεως, Πλ. Ομονοίας, Αθηνάς, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Πλ. Αγίας Ειρήνης, Πλ. Αγίου Γεωργίου, Μητροπόλεως, Ερμού, Σύνταγμα, Σταδίου, Πλ. Κλαυθμώνος, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ζωοδόχου Πηγής, Ασκληπιού και Σόλωνος, Νομική).

Συνολικά, διανεμήθηκαν 206 πακέτα, ενώ οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για περαιτέρω βοήθεια και υποστήριξη.

Ο Δήμος Αθηναίων και το ΚΥΑΔΑ είναι ο φορέας ο οποίος σε συνεργασία με άλλες ΜΚΟ -συμπεριλαμβανομένου και του ΕΕΣ- έχουν αναλάβει το ρόλο να συντονίσουν τις δράσεις street work κατά τις περιόδους δριμύτατου ψύχους και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ανθρώπινες ιστορίες... Από τα παιδιά για τα παιδιά