ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μουζάλας: Από τον Μάιο το βοήθημα των προσφύγων στην Ηπειρωτική Ελλάδα

Από τον ερχόμενο Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα για προσφορά χρημάτων στους πρόσφυγες, αντί για συσσίτιο, δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Μουζάλας: Από τον Μάιο το βοήθημα των προσφύγων στην Ηπειρωτική Ελλάδα

Να σημειωθεί, ότι το βοήθημα αφορά όλον τον προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαιρούνται όσοι στεγάζονται στα νησιά. Όσον αφορά το μέγεθος του βοηθήματος, το ποσό για μία οικογένεια προσφύγων θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα αναλογεί σε μία ελληνική οικογένεια, για συμβολικούς λόγους.

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε ακόμη ότι εάν φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά θα καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία. Στόχος μας είναι, προσέθεσε, να τους μοιράσουμε σε περισσότερα κέντρα τα όποια βρίσκονται υπό κατασκευή. Ο υπουργός ανέφερε πως εάν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία προφανώς θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Υπογράμμισε όμως ότι όταν τον ρωτούν τι θα κάνουμε σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας, είναι σαν να ρωτούν τον γάλλο υπουργό Άμυνας τι θα κάνει αν επιτεθούν κάποιου στη Μασσαλία.

Εν τω μεταξύ από την αρχή του 2017, ήρθαν στην χώρα μας και ειδικότερα στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης στην Χίο. 46 πρόσφυγες και μετανάστες. Όλοι μεταφέρθηκαν για καταγραφή και ταυτοποίηση στο hot spot της ΒΙΑΛ.