ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Συγχαρητήρια στους Εθελοντές Διασώστες για τη στήριξη των κατοίκων της Κύμης

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τους Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την καθοριστική συμβολή τους στην άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Κύμης, απέστειλε ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Γιώργος Κωστόπουλος.

ΕΕΣ: Συγχαρητήρια στους Εθελοντές Διασώστες για τη στήριξη των κατοίκων της Κύμης

"Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους εσάς που αμέσως μετά το κάλεσμά μας προσφέρατε τα μέγιστα. Πάντοτε γρήγοροι, άρτια εξοπλισμένοι και έμπειροι για κάθε κρίση. Σας ευχαριστώ πολύ!", αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο κ. Κωστόπουλος.

Πρόκειται για μία σημαντική αναγνώριση του έργου του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ε.Ε.Σ., οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή της Κύμης επιχειρώντας απεγκλωβισμούς, διασώσεις και διακομιδές ασθενών στο νοσοκομείο, παρέχοντας τις Α΄ Βοήθειες σε περιστατικά που έχρηζαν άμεσης φροντίδας, αλλά και πραγματοποιώντας διανομές τροφίμων, νερού και φαρμάκων σε όσους είχαν ανάγκη, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ε.Ε.Σ., πλήρως εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνικό εξοπλισμό διάσωσης, κινητοποιούνται άμεσα σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλης μορφής καταστροφών και σε κάθε είδους έκτακτη κατάσταση, πάντοτε σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, παρέχοντας ανακούφιση και ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πληγέντων κατοίκων, όποτε κι αν χρειαστεί.