ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμού στο Σισμανόγλειο & Παίδων Πεντέλης

Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμικών συμβάντων έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, το Συγκρότημα ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ» και το διασυνδεόμενο σε αυτό ΓΝ Παίδων Πεντέλης.

Άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμού στο Σισμανόγλειο & Παίδων Πεντέλης

Στόχος της άσκησης, στην οποία θα συμμετέχουν και «Φίλιες» Δυνάμεις (Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ, ΟΑΣΠ, Αστυνομία, ΓΕΕΘΑ) είναι η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του προσωπικού του Νοσοκομείου (επαγγελματίες υγείας και λοιπό προσωπικό), στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στο Νοσοκομείο (μαζικά ατυχήματα από φυσικές καταστροφές, καταστροφές από βιομηχανικά ατυχήματα ή από Ραδιο-Βιο-Χημικούς παράγοντες) .

Η άσκηση θα ξεκινήσει (09.00 πρωί) από την Νοσοκομειακή Μονάδα έδρας «Σισμανόγλειο» και θα εξελιχθεί στην Οργανική Μονάδα «Αμαλία Φλέμιγκ» και στο ΓΝ Παίδων Πεντέλης.

Το σκηνοθετημένο Σενάριο, που θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας-ΕΚΕΠΥ του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει κτηριακές και Η/Μ ζημιές σε Χειρουργεία, Εργαστήρια και Μαγειρεία, χρήση Μονάδας Απομίανσης (από χημικό παράγοντα) , απεγκλωβισμό παγιδευμένων και μεταφορά ασθενών από Τμήμα Νοσηλείας, μεταφορά περιστατικού από Θάλαμο Αρνητικής Πίεσης (λοιμώδες περιστατικό).

Η μεταφορά των περιστατικών (από το Σισμανόγλειο) θα γίνει στη Νοσοκομειακή Μονάδα «Αμαλία Φλέμιγκ» και η νοσηλεία τους στο Παθολογικό Τμήμα και σε Θάλαμο Απομόνωσης, ενώ θα γίνει και υποδοχή περιστατικών (κυρίως περίοικοι) που έχουν πληγεί από το σεισμικό συμβάν.

Η διενέργεια των εργαστηριακών εξετάσεων (που εκκρεμούν στο Σισμανόγλειο) θα γίνει από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.