ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσηλευτές: Εξώδικο στο ΑΣΕΠ για την ανεπάρκεια στο σύστημα προσλήψεων

Εξώδικη Διαμαρτυρία στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (στο γνωστό ΑΣΕΠ) «για την αδυναμία υποβολής αιτήσεων στην 7Κ», κατέθεσαν οι νοσηλευτές, τονίζοντας ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αποστερείται μεγάλος αριθμός πολιτών τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού χωρίς καμία δική του υπαιτιότητα, λόγω ανεπάρκειας του συστήματος και των τεχνικών μέσων.

Νοσηλευτές: Εξώδικο στο ΑΣΕΠ για την ανεπάρκεια στο σύστημα προσλήψεων

Να σημειωθεί, ότι χιλιάδες Έλληνες νοσηλευτές, έχουν δυσκολευτεί σημαντικά, στην προσπάθειά τους να υποβάλουν στο ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ η οποία αφορά προσλήψεις 1.666 θέσεων τακτικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας, μεταξύ των οποίων για 132 θέσεις νοσηλευτών ανώτατης εκπαίδευσης και 100 βοηθών νοσηλευτών.

Σημειωτέον ότι η προθεσμία για την προκήρυξη έχει «ανοίξει» από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και λήγει στις 31 Ιανουαρίου, ενώ το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ την εκτυπωμένη μορφή της υπογεγραμμένη, ειδάλλως αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία.

Όπως αναφέρει ειδικότερα η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος στο εξώδικό της:

«Κύριοι,

Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία εκατοντάδων μελών μας, αλλά και όπως διαπιστώσαμε και οι ίδιοι, το ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των αιτήσεων για την προκήρυξη 7Κ, δεν λειτουργεί και βρίσκεται σε αναστολή «λόγω συντήρησης», όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στον εν θέματι ιστότοπο.

Επειδή είναι υποχρέωσή μας, ως το επαγγελματικό επιμελητήριο και το θεσμικό όργανο προάσπισης των δικαιωμάτων των Νοσηλευτών της χώρας (δυνάμει του Νόμου 3252/2004).
Επειδή είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αποστερείται μεγάλος αριθμός πολιτών τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού χωρίς καμία δική του υπαιτιότητα, λόγω ανεπάρκειας του συστήματος και των τεχνικών μέσων.
Επειδή είναι επιβεβλημένο να παρασχεθεί η νόμιμη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους που το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΕΝΤΟΝΩΣ για την απαράδεκτη κατάσταση και την ταλαιπωρία χιλιάδων μελών μας και σας καλούμε όπως προβείτε άμεσα σε απόφαση παράτασης της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του τεχνικού συστήματος και ομαδοποίησης των αιτήσεων ανά κατηγορία κλάδων (Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ, ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτών κτλ), ώστε να σταματήσουν να παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα, καθώς και σε αντίστοιχη παράταση της προθεσμίας αποστολής των δικαιολογητικών.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς αυτό στον οποίο απευθύνεται, προς γνώσιν του και για τις νόμιμες συνέπειες».

Διαβάστε ακόμη:

Διαμαρτυρία νοσηλευτών για τον αποκλεισμό τους από το ΕΣΠΑ