ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΓΝΗ: Ξεκινά επιτέλους το έργο της εγκατάστασης κεντρικού ψυχροστασίου

Στο χώρο της Διοίκησης του Πα.Γ.Ν.Η και παρουσία της Διοίκησης της 7ης Υ.Πε Κρήτης, θα υπογραφεί αύριο Παρασκευή, σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και του Διοικητή του Νοσοκομείου για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ψυχροστασίου στο Πα.Γ.Ν.Η. συνολικής δαπάνης 1.000.000,00€. Τα χρήματα εξασφαλίσθηκαν στο τέλος του 2016 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΠΑΓΝΗ: Ξεκινά επιτέλους το έργο της εγκατάστασης κεντρικού ψυχροστασίου

Το έργο αυτό εντάσσεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΠαΓΝΗ για την αντικατάσταση πεπαλαιωμένου λειτουργικού εξοπλισμού, στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του.

Το Ψυχροστάσιο είναι υπεύθυνο για την ψύξη μέσω κλιματιστικών μονάδων ζωτικών χώρων του Νοσοκομείου, όπως είναι οι χειρουργικές αίθουσες, οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ενηλίκων, παίδων, νεογνών), τα εργαστήρια, οι κοινόχρηστοι χώροι κ.α.

Η λειτουργία του όλου συστήματος εδώ και 10 έτη έχει κριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του ΠαΓΝΗ ως επισφαλές από έλλειψη ανταλλακτικών λόγω παλαιότητας (30 χρόνια λειτουργίας). To έργο μετά από συνεχείς ακυρώσεις και αναβολές ξεκινάει να υλοποιείται άμεσα με συμβατικό χρόνο παράδοσης 5μηνών.

Τα ενεργειακά οφέλη από την εγκατάσταση του μηχανήματος θα είναι η μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας κατά 20 - 30% λόγω του υψηλού βαθμού απόδοσης του νέου μηχανήματος, η μείωση οικονομικού κόστους λόγω θέρμανσης του ζεστού νερού χρήσεως και η κάλυψη πρόσθετων φορτίων και αναγκών του Νοσοκομείου λόγω αυξημένης ισχύος κατά 25% των νέων συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί.