ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή σε παιδιά των προσφύγων

Τη συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ) σε προσφυγόπουλα ηλικίας 6 έως 15 ετών, που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ξενοδοχείο Marathon Beach Resort στη Νέα Μάκρη, ανέλαβε ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός Ε.Ε.Σ Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή σε παιδιά των προσφύγων

Το Α.Δ.Υ.Μ. έχει προληπτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην προάσπιση της υγείας του μαθητή. Είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και στις αθλητικές δραστηριότητες και επιπλέον πληροφορεί το διδακτικό προσωπικό για θέματα που συνδέονται με την κατάσταση υγείας των μαθητών.

Ο παιδίατρος, νοσηλεύτρια του Σταθμού και μία εθελόντρια Νοσηλευτικής πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο φιλοξενίας των παιδιών και των οικογενειών τους. Τα παιδιά εξετάστηκαν από τον παιδίατρο, έγινε έλεγχος του βάρους σε συνάρτηση με το ύψος τους, έλεγχος οπτικής οξύτητας και συμπληρώθηκε το Δελτίο Υγείας τους.

Επίσης την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, 23 παιδιά στα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν παραλείψεις εμβολιασμών, επισκέφθηκαν το Σταθμό μας, συνοδεία εκπροσώπου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και εμβολιάστηκαν ώστε να μπορέσουν να γίνουν δεκτά στο Σχολείο.

Το πρόγραμμα των δωρεάν εμβολιασμών στον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Ε.Ε.Σ Αθηνών συνεχίζεται για τα παιδιά των προσφύγων, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του παιδιατρικού Ιατρείου (Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, 11:00 - 13:00).