ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Π.Ι.Σ. στηρίζει την 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών ιατρών την Πέμπτη

Την υποστήριξή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο, για την Πέμπτη 2 Μαρτίου, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο Π.Ι.Σ. στηρίζει την 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών ιατρών την Πέμπτη

Ο Π.Ι.Σ. καλεί τους ιατρούς τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τη 1 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.

να θυίσουμε, ότι ο Π.Ι.Σ. έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον όλων των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν συντάξεις, εφάπαξ και εισφορές του ασφαλιστικού. Οι προσφυγές θα συνεχιστούν, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος, καθώς θεωρούμε ότι οι εν λόγω Αποφάσεις αντίκεινται στα κοινωνικά δικαιώματα και τη συνταγματική λειτουργία.

Η αξιοπρέπεια και το κύρος του ιατρικού κόσμου, έχει πληγεί από τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας, οι οποίες οδηγούν τις περισσότερες φορές σε συκοφάντηση του ιατρικού σώματος, αδικαιολόγητα, σχολιάζει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ότι οι ιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό με τις προσπάθειες που καταβάλλουν, έχουν κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας και θα συνεχίσουν και στο μέλλον, αλλά ζητούν από την Πολιτεία να τους ενισχύσει στο έργο τους, ηθικά και οικονομικά, προκειμένου να μπορούν να εκπληρώνουν την αποστολή τους απρόσκοπτα.