ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητέρα & Παιδί: Το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο της MSD και των Γιατρών του Κόσμου

Το έργο με τίτλο “Μητέρα & Παιδί” / “Mother & Child”, χρηματοδοτείται για 18 μήνες από το πρόγραμμα MSD for Mothers και υλοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία. Βασικοί στόχοι του έργου είναι η παροχή ιατρικής φροντίδας σε μητέρες και παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Μητέρα & Παιδί: Το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο της MSD και των Γιατρών του Κόσμου

Οι δράσεις αναλυτικά περιλαμβάνουν:

– Γυναικολογική και παιδιατρική φροντίδα ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες καθώς και υπηκόων τρίτων χωρών, μέσω 140 επισκέψεων της κινητής ιατρικής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου σε απομακρυσμένες περιοχές και κέντρα φιλοξενίας, με στόχο την εξυπηρέτηση πάνω από 10.000 ωφελούμενων γυναικών.

– Διάθεση βρεφικών πακέτων σε νήπια όπου περιλαμβάνονται γάλατα, κρέμες, είδη ατομικής υγιεινής και βρεφικής φροντίδας.

– Πραγματοποίηση εξειδικευμένων γυναικολογικών εξετάσεων σε ευάλωτες μητέρες με περιορισμένη πρόσβαση σε δομές υγείας.

– Ανάπτυξη εκπαιδευτικού περιεχομένου για τη σεξουαλική υγεία, τον οικογενειακό προγραμματισμό, το τεστ ΠΑΠ, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τη βρεφική φροντίδα και το μητρικό θηλασμό για κατάρτιση 480 επαγγελματιών υγείας, αλλά και ενημέρωση ευάλωτων γυναικών, με διάθεση του περιεχομένου σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά και Φαρσί, αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Γιατρών του Κόσμου στη διεύθυνση: http://mdmelearning.gr

Πορεία του Προγράμματος

Από το Μάη του 2016 μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου 2017, το πρόγραμμα προσέφερε γυναικολογικές υπηρεσίες σε Ανοιχτά Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου και σε καταυλισμούς σε πάνω από 14.000 γυναίκες.

Παράλληλα προσφέρθηκαν παιδιατρικές υπηρεσίες σε πάνω από 2.300 βρέφη και νήπια έως 12 μηνών, και έγινε διανομή 400 βρεφικών πακέτων με γάλατα, κρέμες, είδη ατομικής υγιεινής και βρεφικής φροντίδας.

Πραγματοποιήθηκαν 51 επισκέψεις με την κινητή ιατρική μονάδα σε καταυλισμούς και υλοποιήθηκαν σεμινάρια κατάρτισης σε πάνω από 300 επαγγελματίες του κλάδου υγείας, σε γυναίκες και γενικό πληθυσμό.

Με βασικό μας γνώμονα την ανάγκη παροχής ποιοτικών υπηρεσιών σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου φυλής, θρησκείας, ιδεολογίας ή πεποίθησης, συνεχίζουμε το ανθρωπιστικό και ιατρικό μας έργο, με δέσμευση να βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Γιατροί του Κόσμου.