ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΑΒ: Απονομή βεβαιώσεων στους αποφοίτους του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης

Τελετή απονομής Βεβαιώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), σε 24 σπουδαστές, οι οποίοι αποφοίτησαν με επιτυχία από το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ΕΚΑΒ Αθηνών, πραγματοποιθήθηκε για πρώτη φορά στις 7 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ. 

ΕΚΑΒ: Απονομή βεβαιώσεων στους αποφοίτους του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδης Μυλωνάς, η Διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ κα Α. Ρούσσου καθώς και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΙΕΚ ΕΚΑΒ κ. Γ. Περδικογιάννης. Η απονομή έγινε παρουσία των σπουδαστών όλων των εξαμήνων του ΙΕΚ, καθώς και των φίλων και συγγενών των αποφοίτων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος κος Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, στο χαιρετισμό του προς τους απόφοιτους αλλά και τους σπουδαστές του ΙΕΚ, τόνισε την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και της κατάρτισής στον τομέα της προνοσοκομειακής φροντίδας και της απόκτησης σημαντικών προσόντων και δεξιοτήτων που θα τους εντάξουν ευχερώς στην αγορά εργασίας.

Η Διοίκηση, θεωρεί τους απόφοιτους του ΙΕΚ ΕΚΑΒ σημαντικούς αρωγούς στην προσπάθειά της για την ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδας προς την Κοινωνία και το συνάνθρωπο, και για το λόγο αυτό καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Επίσης, ο κ. Καρακατσιανόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι, είναι απαραίτητο να αναπτύσσεται επαγγελματική συνείδηση στους Διασώστες τους ΕΚΑΒ, λαμβάνοντας υπόψη το διττό ρόλο που έχουν όταν συμμετέχουν στους τροχαίους τραυματισμούς, ήτοι: ως αποδέκτες του φυσικού πόνου των θυμάτων αλλά και των ίδιων ως χρηστών του οδικού δικτύου.