ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Στο Ιπποκράτειο οι διαγνωστικές εξετάσεις για τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν το ΚΕΘΕΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», για τη φροντίδα της υγείας των εξαρτημένων χρηστών που συμμετέχουν στα θεραπευτικά προγράμματα ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Στο Ιπποκράτειο οι διαγνωστικές εξετάσεις για τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ

Η συνεργασία αφορά στη διενέργεια των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων για τους εξαρτημένους χρήστες που φτάνουν στα συμβουλευτικά κέντρα των δύο προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπεται ο προγραμματισμός 20 ραντεβού μηνιαίως για την ιατρική παρακολούθηση, καθώς και τη συνταγογράφηση συγκεκριμένων αιματολογικών και διαγνωστικών εξετάσεων.

Οι περισσότεροι εξαρτημένοι χρήστες έχουν αυξημένα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας. Ως εκ τούτου, η συστηματική αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ολοκληρωμένης θεραπευτικής τους υποστήριξης.

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ευχαριστούν θερμά τη Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» για την άμεση και πολύτιμη ανταπόκρισή της στο αίτημα υποστήριξης όσων αγωνίζονται για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η επισημοποίηση και διεύρυνση της συνεργασίας των δύο δημόσιων φορέων, από το χώρο της υγείας και της απεξάρτησης, για μια ευάλωτη ομάδα όπως οι εξαρτημένοι χρήστες ουσιών, αποτελεί δείγμα καλής πρακτικής, με θετικά αποτελέσματα τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και ευρύτερα για τη δημόσια υγεία, στο πνεύμα των συνεργειών που απαιτούνται μπροστά στις σημερινές προκλήσεις.

Πηγή: newsbomb