ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου είναι συγκεντρωμένες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους εμποδίζουν να μπουν μέσα.

Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (15/03) στην πλατεία Μαβίλη, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας.

Είχαν φέρει μαζί τους μπαλόνια που έγραφαν «Ξεπο(υ)λάκηδες» αντί για το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, αλλά και καρότσες ως ασθενοφόρα, με «ασθενείς».

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, φτάνοντας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, έξω από το οποίο βρίσκονται παραταταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται ότι, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και 24ωρη στην περιφέρεια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί: «Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια με εύκολη και καθολική πρόσβαση. Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Πρωτοβάθμιων Μονάδων του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των πρώην εργολαβικών εργαζομένων. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Αποκατάσταση των καθαιρεμένων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων. Ανάκτηση μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών Μνημονιακών απωλειών. Μονιμοποίηση».

Πηγή: newsbomb