ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Χίο

Ένα νέο περιστατικό μηνιγγίτιδας μαθητή στην Χίο, έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα, γεγονός που πρέπει να κρούσει το καμπανάκι κινδύνου για το ΚΕΕΛΠΝΟ γενικότερα σε θέματα δημόσιας υγείας και ειδικότερα, σε ζητήματα που άπτονται την μηνιγγίτιδα Β, καθώς το εμβόλιο δεν έχει ακόμη ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Το νέο αυτό περιστατικό, έρχεται να προστεθεί στα 8 περιστατικά μηνιγγίτιδας που έχουν σημειωθεί στην χώρα μας από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, ενώ τα δύο τελευταία κρούσματα σημειώθηκαν στον Βόλο.

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Χίο

Την Κυριακή 12 Μαρτίου το απόγευμα, ένας 16χρονος μαθητής του ΕΠΑ.Λ Χίου από το Πυργί, εκδήλωσε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου έλαβε φαρμακευτική αγωγή, χωρίς όμως να υποχωρήσει ο πυρετός. Ο μαθητής εμφάνισε επίσης εξάνθημα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου όπου και εξετάστηκε από παθολόγους.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφάνισε και σηψαιμία, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του με C-130 τη Δευτέρα το μεσημέρι, στην εντατική μονάδα του Άγιου Σάββα στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται διασωληνομένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Άμεσα η Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, επικοινώνησε με το ΚΕΕΛΠΝΟ κι αυτό με τη σειρά του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΕΠΑ.Λ. προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Διαβάστε ακόμη:

Μηνιγγίτιδα Β: Και νέο κρούσμα στην Πάρο - Ούτε ανακοίνωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ