ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Παγκόσμια εκστρατεία για τον Τουρισμό Υγείας διά χειρός Πατούλη, με τη στήριξη της ομογένειας

Η διερεύνηση των μεγάλων δυνατοτήτων και συνεργειών που διανοίγονται στον κλάδο του ιατρικού τουρισμού, μεταξύ Ελλάδας και Καναδά, αναμένεται να συζητηθούν στο Μόντρεαλ την Τρίτη και την Τετάρτη 28 και 29 Μαρτίου σε μία Ημερίδα για τον τουρισμό Υγείας, που συνδιοργανώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργος Πατούλης. 

ΙΣΑ: Παγκόσμια εκστρατεία για τον Τουρισμό Υγείας διά χειρός Πατούλη, με τη στήριξη της ομογένειας

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ο κ. Πατούλης είναι αποφασισμένος να ανοίξει για τα καλά και την αγορά του Καναδά σε ζητήματα Τουρισμού Υγείας, μία αγορά αρκετά εύρωστη και ενδιαφέρουσα, η οποία μάλιστα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτό της ομογένειας, η οποία μετρά 350.000 Έλληνες σε όλη την χώρα ενώ μόνο το Μόντρεαλ καταγράφει 80.000 ομογενείς. Η Ομογένεια στον Καναδά δε, είναι εξαιρετικά δυναμική, όπως συμφωνούν οι απανταχού Έλληνες της διασποράς.

Η Οφθαλμολογία, η δερματολογία, η πλαστική χειρουργική, η Οδοντιατρική, τα ιαματικά λουτρά είναι μεταξύ των τομέων που εμφανίζουν σημαντικό ενδιαφέρον για συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα πολλοί Έλληνες γιατροί, οι οποίοι βρίσκονται στο Μόντρεαλ δηλώνουν πως υπάρχουν ευκαιρίες και διερευνώνται συνεχώς, καθώς οι ελληνικές υπηρεσίες που παρέχουν οι Έλληνες γιατροί, είναι πολύ πιο οικονομικές και φυσικά εξαιρετικά υψηλού επιπέδου.

Όπως δηλώνει ο κ. Πατούλης, «O Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης που προέρχεται μέσα από το Ιατρικό δυναμικό της χώρας μας. Ξεκινούμε σειρά δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τομέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντς παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει».

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΙΣΑ, στα πλαίσια του ταξιδιού του, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τρυντώ, με επιχειρηματίες και εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

Τις επόμενες ημέρες επίσης, αναμένεται να γίνει και αδελφοποίηση του ΙΣΑ με την περιοχή Κεμπέκ του Καναδά.

Χθες εξάλλου, στον Ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου στην οποία το παρών έδωσε ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Ντρυντώ ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα και την ελληνική κοινότητα στο Μόντρεαλ (ζήτω η Ελλάς είπε μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά), τονίζοντας το πόσο τον έχει στηρίξει, ενώ δεν ξεχνά ότι η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε πριν 10 χρόνια από το Μόντρεαλ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, ο πρόεδρος της Ομογένειας Νίκος Παγώνης, Έλληνες επιχειρηματίες γιατροί δημοσιογράφοι κλπ.

Λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη παρέλαση, στην οποία τελετάρχης ήταν ο Καναδός Πρωθυπουργός.

17458258 430570283943230 3879340613917956125 n

Ο Πατούλης και στις ΗΠΑ

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης μία ημέρα προν την επίσκεψή του στον Καναδά, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον προς τιμήν της ελληνικής ομογένειας με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, εκπροσωπώντας την ελληνική Αυτοδιοίκηση.

Τον κ. Πατούλη και τους άλλους Έλληνες προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο αντιπρόεδρος Μάικλ Πενς αλλά και ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. είχε την ευκαιρία να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με σημαντικούς Ελληνοαμερικανούς παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής των Η.Π.Α για τις επιπτώσεις της κρίσης που βιώνει η χώρα μας αλλά και για τους τρόπους ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων της χώρας με την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι ουσιαστικό αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας για εθνική αναγέννηση. Παράλληλα αντάλλαξε απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα με τους επιχειρηματίες Ι.Σαββίδη και Δ.Μελισσανίδη.

25 3 2017 photo usa 1