ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανεπιστημιακό Λάρισας: Το πρώτο φιλικό προς περιπατητικούς ασθενείς νοσοκομείο στην Ελλάδα

Στο πρώτο φιλικό για τους περιπατητικούς ασθενείς νοσοκομείο στη χώρα μετατρέπεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Πανεπιστημιακό Λάρισας: Το πρώτο φιλικό προς περιπατητικούς ασθενείς νοσοκομείο στην Ελλάδα

Σήμερα ξεκινά την πιλοτική λειτουργία το Εστιατόριο για τους Περιπατητικούς Ασθενείς, το οποίο θα δώσει την δυνατότητα αντί να τρώνε στο κρεβάτι, οι ασθενείς να έχουν την δυνατότητα να σερβιριστούν φαγητό της επιλογής τους, εφόσον ο ιατρός έχει δώσει ελεύθερο γεύμα ή δείπνο στο εστιατόριο του Νοσοκομείου.

Στόχος είναι ο ασθενής να αλλάξει παραστάσεις, να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται ο χρόνος του και να τονωθεί η ψυχολογία του, στοιχείο που συνεισφέρει αποδεδειγμένα στην ταχύτερη αποκατάσταση της υγείας.

Για την βελτίωση των συνθηκών παραμονής και νοσηλείας των περιπατητικών ασθενών, σήμερα αρχίζει την λειτουργία της και η «Εστία Πολιτισμού», η οποία φιλοξενείται στον 3ο όροφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Πρόκειται για έναν μεγάλο χώρο με καταπληκτική θέα στους γειτονικούς λόφους του Μεζούρλου, όπου έχουν αναπτυχθεί Γενική Βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, internet room με ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, εκθεσιακός χώρος, κλπ.

Ο μεγάλος διάδρομος ουσιαστικά λειτουργεί ως εσωτερικό αίθριο, το οποίο φιλοξενεί από χρόνια μόνιμη έκθεση με έργα του Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα.

Εκτός από την γενική βιβλιοθήκη, από σήμερα τίθεται σε λειτουργία και η Βιβλιοθήκη της Παιδιατρικής κλινικής, δωρεά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας και εθελοντών οι οποίοι συνέλεξαν περίπου 300 βιβλία σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμια Σχολική Επιτροπή και την Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας. Επίσης στην Ψυχιατρική κλινική δημιουργήθηκε ανάλογη μικρή βιβλιοθήκη, με βιβλία που δώρισε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα της Λάρισας, το οποίο με εθελοντές λειτουργεί κάθε βδομάδα δανειστική βιβλιοθήκη για τους ασθενείς.