ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Πρόεδρος του πρώτου ελβετικού start up Κέντρου για γυναίκες πρόσφυγες, στην Αθήνα

Με την Beatrice Speiser, Μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC), Αναπληρωματική Δικαστή στο Πολιτικό Δικαστήριο της Βασιλείας, ιδρύτρια και Πρόεδρο της Crescenda, του πρώτου ελβετικού start up Κέντρου για γυναίκες πρόσφυγες, συναντήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Η Πρόεδρος του πρώτου ελβετικού start up Κέντρου για γυναίκες πρόσφυγες, στην Αθήνα

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η Επικεφαλής της Αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) στην Ελλάδα Sari Nissi και ο ειδικός σύμβουλος Π. Ιωαννίδης.

Αντικείμενο της εποικοδομητικής συζήτησης που ακολούθησε ήταν οι προκλήσεις αλλά και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στο πλαίσιο της Επιχείρησης Έκτακτης Έκκλησης, που υλοποιείται στη χώρα μας από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την καλύτερη διαχείριση των συνεπειών της μεταναστευτικής κρίσης.

Επίσης, συζητήθηκε η στενή συνεργασία και το κοινό πεδίο δράσης της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε μια σειρά παρεχομένων υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν την αποκατάσταση οικογενειακών δεσμών (RFL), τη διευκόλυνση της επικοινωνίας ευάλωτων μεταναστών και προσφύγων με συγγενικά τους πρόσωπα, την αποτελεσματική διαχείριση ιατροδικαστικών θεμάτων, κ.ά.