ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά την Αλίκη Κωνσταντοπούλου Περρωτή

Την Αλίκη Κωνσταντοπούλου Περρωτή, μια εξαιρετική Ελληνίδα γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό της έργο, τίμησε σήμερα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά την Αλίκη Κωνσταντοπούλου Περρωτή

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε θερμά την κυρία Περρωτή, λέγοντας:

«Αγαπητή μου Αλίκη, με ιδιαίτερη τιμή και με μεγάλη χαρά σε υποδεχόμαστε στο Νοσοκομείο μας. Η παρουσία σου αποτελεί μεγάλη στήριξη για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους και υποδηλώνει την βαθιά σου ευαισθησία καθώς είναι μία ακόμα έκφραση της μεγάλης σου ανθρωπιστικής συνείδησης και δράσης. Σε υποδεχόμαστε στον χώρο αυτό, όχι μόνο ως μία σημαντική σύμμαχο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», αλλά και ως μια μεγάλη ευεργέτη της Ελλάδος που βρίσκεται πίσω από σημαντικές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες και ανθρωπιστικά έργα. Η σπάνια προσωπικότητά σου και η μεγάλη σου καρδιά αντικατοπτρίζονται σε πολλά σημαντικά έργα στον χώρο της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας και της εκπαίδευσης, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Έργα που δημιουργήθηκαν χάρη στη γενναιοδωρία σου και στις αξίες της προσφοράς στο συνάνθρωπο και της ποιοτικής εκπαίδευσης που ανέκαθεν πίστευες και συνεχίζεις να υπηρετείς. Η πρόσφατη διάκρισή σου με το Βραβείο “Pro Bono Humanum” των Ρrix Galien, το οποίο παρέλαβες από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν μια ακόμα αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς σου στη χώρα μας και αισθάνομαι πολύ συγκινημένη που είχα τη χαρά να μοιραστώ αυτές τις στιγμές μαζί σου. Η επιθυμία που εξέφρασες εκείνο το βράδυ να επισκεφθείς το νοσοκομείο μας, και να δεις το έργο μας από κοντά, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και κάνει την επίσκεψή σου ακόμα πιο συμβολική! Η συμπαράστασή σου μας μας ενθαρρύνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε κάθε σου πρωτοβουλία! Άνθρωποι σαν κι εσένα, με μεγαλείο ψυχής και αγάπη για την πατρίδα τους, δίνουν σε ολόκληρη την κοινωνία μας ελπίδα, ενισχύουν την πίστη μας στις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης και κάνουν τον λαό μας υπερήφανο! Ο Θεός να σε έχει πάντα καλά!».

Ως έκφραση αναγνώρισης του μεγάλου κοινωνικού της έργου και της στήριξής της στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» , η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην κυρία Περρωτή την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου.

Η κυρία Περρωτή συγκινημένη ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που της κάνει και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» λέγοντας: «Δεν φανταζόμουν ότι θα έβλεπα κάτι τέτοιο στη ζωή μου!».

Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην εγγονή της κυρίας Περρωτή που την συνόδευε κατά την επίσκεψή της στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, κυρία Θεοδώρα Βαλεντή, το Μετάλλιο του Υποστηρικτή του Συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικές από τις πιο σημαντικές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες της Αλίκης Περρωτή ήταν η μεγάλη δωρεά της για την ανέγερση του «Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου της Νέας Ιωνίας» στη μνήμη των αείμνηστων γονιών της, Θεόδωρου και Μαρούλας Κωνσταντοπούλου, η ίδρυση του Κολλεγίου Ανωτέρων Γεωργικών Σπουδών «Δημήτρης Περρωτής» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και της Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η ίδρυση της Έδρας «Αλίκη Περρωτή» στο Κέντρο Καινοτόμου Ιατρικής του Νοσοκομείου John Hopkins στη Bαλτιμόρη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», οι κυρίες: Τζωρτζίνα Γυφτοπούλου Έλληνα, Μελίνα Δασκαλάκη, Ντόρα Δημοπούλου Ψαλτοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττα, Ελευθερία Μωραϊτάκη Πικρού, Αφροδίτη Πλακιωτάκη Δωρίτη, Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Χριστίνα Τσατσάκη, και Βίκυ Φιλίππου, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου.

Επίσκεψη του Γιάννη Πλακιωτάκη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα, ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κρήτης κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης, θέλησε να επισκεφτεί τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, να τους εκφράσει την αγάπη και την αλληλεγγύη του και να τους προσφέρει δώρα.

11

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τον υποδέχτηκε συγκινημένη λέγοντας: «Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας που σας υποδεχόμαστε στο Νοσοκομείο μας. Η παρουσία σας αποτελεί μεγάλη στήριξη για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση καθώς μου δίνεται η ευκαιρία σήμερα να σας εκφράσω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το ενδιαφέρον και την πολύτιμη στήριξη, τόσο τη δική σας όσο και της συζύγου σας, της αγαπητής μας φίλης Αφροδίτης, που πρόσφατα εξελέγη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ είναι ταυτόχρονα Υπεύθυνη Νέων Δράσεων στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Εκτιμώ πάρα πολύ την πρωτοβουλία σας να επισκεφθείτε το Νοσοκομείο μας, να δείτε από κοντά το έργο μας, να στηρίξετε τους μικρούς μας ασθενείς, να τους φέρετε δώρα και να τους ευχηθείτε για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Η κίνησή σας αυτή αποτελεί μια επιπλέον έκφραση της βαθιάς σας ευαισθησίας και της αλληλεγγύης που διαχρονικά έχουν αποτελέσει θεμέλιο του σημαντικού έργου σας για την αγαπημένη μας Κρήτη και την πατρίδα μας. Η συμπαράστασή σας μας δίνει δύναμη και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το έργο μας με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη».

Η κυρία Βαρδινογιάννη παρουσίασε στον κύριο Πλακιωτάκη τους μεγάλους σταθμούς στο έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και τα νέα σχέδιά του:

- Τη δημιουργία Εθνικού Παιδιατρικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων, ειδικά για μεταμοσχεύσεις ήπατος, πνευμόνων και νεφρών, καθώς δεν υπάρχει τέτοιο ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα ακόμα, και
- Την ανάπτυξη ενός «Κέντρου Αριστείας» για την εξειδικευμένη έρευνα για τις αιματολογικές ασθένειες της παιδικής ηλικίας.

Ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη στήριξή του κυρίου Πλακιωτάκη στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» του απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου.

Ο κύριος Πλακιωτάκης αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που του κάνει, πρόσθεσε: «Στηρίζουμε τις οικουμενικές προσπάθειες όπως είναι αυτές τις «ΕΛΠΙΔΑΣ». Αυτό το βίντεο με το έργο του Συλλόγου σας προτείνω να το στείλετε στο Υπουργείο Εξωτερικών... Είστε η πρεσβευτής της Ελλάδος, είστε μια μεγάλη Ελληνίδα, είστε πρότυπο της κοινωνίας μας και όλοι οι Έλληνες όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει για το σημαντικό αυτό έργο.

Συγχαρητήρια και τον διοικητή του νοσοκομείου... Μας δίνετε πραγματικά ελπίδα, ενώνετε τους Έλληνες σε έναν οικουμενικό σκοπό και αυτή είναι η αξία της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Σε μια χώρα που δοκιμάζεται, που αντιμετωπίζει οικονομική και κοινωνική κρίση, εσείς δείχνετε τον δρόμο που θα πρέπει να οδηγηθούμε στο αύριο και μας θυμίζετε τους μεγάλους Έλληνες που διαχρονικά υπήρξαν εμπνευστές και στρατηγικά οδήγησαν την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου».

Εν συνεχεία ο κύριος Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από την σύζυγό του Αφροδίτη και την υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κυρία Άννα Ζωηρού, ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους γονείς των άρρωστων παιδιών και να προσφέρει δώρα στα παιδιά.

Παρόντες κατά την επίσκεψη του κυρίου Πλακιωτάκη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», οι κυρίες: Τζωρτζίνα Γυφτοπούλου Έλληνα, Μελίνα Δασκαλάκη, Ντόρα Δημοπούλου Ψαλτοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττα, Ελευθερία Μωραϊτάκη Πικρού, Αφροδίτη Πλακιωτάκη Δωρίτη, Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Χριστίνα Τσατσάκη, και Βίκυ Φιλίππου, η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, γιατροί από την Ογκολογική Μονάδα, ο Δρ. Αντώνης Καττάμης, η Δρ. Σοφία Πολυχρονοπούλου και η Δρ. Βασιλική Κίτρα Ρούσσου, κ.ά.