ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά τους «Αγγέλους της Χαράς»

Τους «Αγγέλους της Xαράς», τους καλλιτέχνες που χαρίζουν το χαμόγελο, το γέλιο και της αγάπη τους στα άρρωστα παιδιά, τίμησε πριν λίγες μέρες σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά τους «Αγγέλους της Χαράς»

Καλωσορίζοντας την Πρόεδρο του Συλλόγου «Άγγελοι της Xαράς», κυρία Ειρήνη Λεμού Στούρτζα, και τους εθελοντές καλλιτέχνες του Συλλόγου που τη συνόδευαν, η κυρία Βαρδινογιάννη είπε μεταξύ άλλων: «Σας υποδεχόμαστε, εσάς και την ομάδα εθελοντών των «Αγγέλων της Χαράς» ως σημαντικούς συμμάχους του Συλλόγου μας, καθώς με ιδιαίτερη ευαισθησία βρίσκεστε κοντά στους μικρούς μας ασθενείς και τους στηρίζετε στον δύσκολο αγώνα τους. Μας συγκινεί πραγματικά η δράση σας, ο τρόπος με τον οποίο μέσα από καλλιτεχνικά προγράμματα, παραμύθια, παραστάσεις, κάνετε τη σκληρή πραγματικότητα των παιδιών μας πιο όμορφη, πιο αισιόδοξη και τους δίνετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τα συναισθήματα και τη φαντασία τους, φέρνοντας το χαμόγελο στα γλυκά παιδικά τους πρόσωπα.

Θα ήθελα να συγχαρώ την εμπνεύστρια των «Αγγέλων της Χαράς» και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κυρία Ειρήνη Λεμού Στούρτζα που βρίσκεται πίσω από αυτή την ευγενική πρωτοβουλία και όλους τους εθελοντές σας που την πραγματοποιούν καθημερινά. Το έργο των «Αγγέλων της Χαράς» είναι πραγματικά εξαιρετικό, όχι μόνο στο Νοσοκομείο μας, αλλά και σε άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία, και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση όλων μας πως το όνομα του σωματείου σας αντικατοπτρίζει ακριβώς τον ευεργετικό ρόλο σας στη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Με τον τρόπο αυτό στέλνετε μηνύματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς σε ολόκληρη την κοινωνία μας. Είναι για τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ μεγάλη η χαρά που συνεργάζεται μαζί σας και ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής της ξεχωριστής συνεργασίας».

Ως έκφραση αναγνώρισης της συμβολής των «Αγγέλων της Xαράς» στο έργο του Συλλόγου απονεμήθηκε στην κυρία Λεμού Στούρτζα η Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στην καλλιτεχνική διευθύντρια των «Αγγέλων της Χαράς», ηθοποιό Αγγελική Βούλγαρη καθώς και στους καλλιτέχνες Βασίλη Παναγιωτίδη, Ειρήνη Δαπουλάκη, Kristina Baptista, Νίκη Τουμπακάρη, Δήμητρα Γκλιάτη και Σοφία Τσόλη, το Μετάλλιο του Υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

H κυρία Λεμού ευχαρίστησε θερμά την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που της κάνει την συνεχάρη για το έργο που επιτελεί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και επεσήμανε ότι ο λόγος που οι Άγγελοι της Χαράς εστιάζουν το βλέμμα και την προσοχή τους στα παιδιά και στους ηλικιωμένους, είναι επειδή και οι δυο αυτές ομάδες είναι το ίδιο τρυφερές, ευαίσθητες και πολλές φορές έχουν ανάγκη από την ενεργή υποστήριξη και αγάπη μας.

Με τη σειρά της η ηθοποιός Αγγελική Βούλγαρη ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη εκ μέρους των Αγγέλων της Χαράς και πρόσθεσε: «Μέσα από τις δράσεις μας προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία, την όρεξη καθώς και τη δύναμη για ζωή, δίνοντας πνοή αισιοδοξίας και ελπίδας σε παιδιά και ηλικιωμένους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Άγγελοι της Χαράς» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και των εικαστικών. Ιδρύθηκε με στόχο να απαλύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων που περνάνε μια ιδιαίτερη δοκιμασία, βοηθώντας τους να ανοίξουν ένα παράθυρο στη χαρά, το γέλιο και το χαμόγελο. Από το 2011 οι «Άγγελοι της Χαράς» επισκέπτονται τα νοσοκομεία παίδων, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και ιδρύματα παιδικής προστασίας και ειδικά σχολεία. Οι δράσεις τους αποτελούνται από διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών κι επισκέψεις στα δωμάτια ασθενών με μουσική, ζωγραφική, και τραγούδια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», οι κυρίες: Τζωρτζίνα Γυφτοπούλου Έλληνα, Μελίνα Δασκαλάκη, Ντόρα Δημοπούλου Ψαλτοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττα, Ελευθερία Μωραϊτάκη Πικρού, Αφροδίτη Πλακιωτάκη Δωρίτη, Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Χριστίνα Τσατσάκη, και Βίκυ Φιλίππου, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου.