ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσ. Πύργου: Προς κλείσιμο οδεύει η ΜΕΘ

Άλλη μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας απειλείται με κλείσιμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και τους ασθενείς. Πρόκειται για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου.

Νοσ. Πύργου: Προς κλείσιμο οδεύει η ΜΕΘ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύντρια της Μονάδας αιτήθηκε την προσωρινή αναστολή της ΜΕΘ από τη Μεγάλη Τετάρτη, κάτι για το οποίο υπήρξε και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Ηλείας που διαβιβάστηκε προς τελική έγκριση στο ΕΚΕΠΥ, τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕκαι το ΕΚΑΒ.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου με συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, έχει ήδη ενημερώσει για το πρόβλημα υποστελέχωσης της Μονάδας αναζητώντας λύση ώστε να μην οδηγηθεί η ΜΕΘ σε αναστολή της λειτουργίας της, καμία όμως ενέργεια δεν έγινε παρά μόνο την περασμένη Παρασκευή όπου ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Νικολόπουλος, έδωσε εντολή -κατά δήλωσή του- σε δυο γιατρούς της ΜΕΘ Ζακύνθου που δεν λειτουργεί, να μετακινηθούν στη Ν.Μ. Πύργου. Οι γιατροί ωστόσο, ενώ θα έπρεπε να εμφανιστούν στη ΜΕΘ Πύργου την Μ. Τρίτη 11 Απρίλη, δεν ήρθαν, ενώ ο ένας ήδη αιτήθηκε αναρρωτική άδεια έξι ημερών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι δυο Εντατικολόγοι της ΜΕΘ Πύργου ζήτησαν την αναστολή της λειτουργίας της. Διευκρινίζουν δε, ότι η ΜΕΘ θα παραμείνει σε πλήρη λειτουργία από το προσωπικό της έως ότου κενωθεί και η τελευταία κλίνη καθώς σήμερα νοσηλεύονται 4 ασθενείς ενώ δεν θα δέχονται άλλους ασθενείς. Αυτό πολύ απλά και οδυνηρά, σημαίνει ότι η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος χάνουν πέντε πολύτιμα κρεβάτια ΜΕΘ.