ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακαλείται η εγκύκλιος για την εφαρμογή λέιζερ μόνο από γιατρούς

Στην ανάκληση της εγκυκλίου που πρoέβλεπε τη χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης λέιζερ μόνο από δερματολόγους προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Ανακαλείται η εγκύκλιος για την εφαρμογή λέιζερ μόνο από γιατρούς

Με νέα εγκύκλιο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επισημαίνει πως τα μηχανήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιούνται από ειδικευμένους ιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής, κατόχους πτυχίου του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας των ΑΤΕΙ της ημεδαπής ή πτυχίου ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής.

Η παλαιότερη εγκύκλιος, που είχε εκδοθεί τον Μάρτιο, προέβλεπε πως δεν μπορούσαν να γίνονται από αισθητικό ιατρικές πράξεις με τη υπόδειξη ή την καθοδήγηση ή με τη συνεργασία ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας.

Στις μονάδες αδυνατίσματος επιτρεπόταν η παροχή υπηρεσιών αισθητικής, εφόσον λειτουργούσαν ως πολυδύναμες μονάδες αισθητικής και δίαιτας ή άσκησης, αισθητικής και δίαιτας.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία μονάδας αδυνατίσματος - διαιτολογικής μονάδας κρινόταν η παρουσία υπεύθυνου ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή γενικού ιατρού καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας αυτής.

Η εγκύκλιος είχε εκδοθεί έπειτα από υπηρεσιακό σημείωμα που είχε αποστείλει τον Φεβρουάριο η Εκτελεστική Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Σύμφωνα με αυτό, η αποτρίχωση μέσω μηχανημάτων λέιζερ αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.