ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσηλευτικά Ιδρύματα: Δικάζεται στο Ειρηνοδικείο η απόφαση του Ο.Μ.Ε.Δ. για το μισθολογικό

Την ερχόμενη Τρίτη 25 Απριλίου, δικάζεται στο Εφετείο η αγωγή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων κατά της Διαιτητικής Απόφασης του Ο.Μ.Ε.Δ, που οδήγησε τον κλάδο σε πρωτοφανείς μισθολογικές μειώσεις, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε παράλογες αδικίες και ανισότητες, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική της ανακοίνωση. 

Νοσηλευτικά Ιδρύματα: Δικάζεται στο Ειρηνοδικείο η απόφαση του Ο.Μ.Ε.Δ. για το μισθολογικό

Ευθύνες για την απόφαση αυτή έχει σίγουρα η προηγούμενη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, η τακτική των Εργοδοτών και φυσικά οι μνημονιακοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων που μετέτρεψαν τον Ο.Μ.Ε.Δ. σε εργοδοτικό εργαλείο, τονίζει η ΟΣΝΙΕ, προσθέτοντας, πως η Κλαδική Σύμβαση αποτελούσε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί το μαξιλάρι ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους και ζητώντας παράλληλα, την υπογραφή μιας αξιοπρεπούς Κλαδικής Σύμβασης.

Και συνεχίζει η Ομοσπονδία:

«Οι ευθύνες αυτές δε ξεχάστηκαν ούτε πρόκειται να παραγραφούν, τώρα όμως είναι η ώρα της Δράσης και του Αγώνα.

Με την ανεργία να καλπάζει και να έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα, η εκ περιτροπής εργασία, η ημιαπασχόληση, και το καινούργιο πλέον φαινόμενο να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με κουπόνια αντί του μισθού τους, έχουν φτάσει τους εργαζόμενους στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν, δυστυχώς, και στον κλάδο μας.

Το clowback και το rebate που ισχυρίζονται οι εργοδότες ότι τους κάνει ο ΕΟΠΥΥ δε θα αποτελεί για κάποιους συνεχώς το εύκολο επιχείρημα για μειώσεις και κροκοδείλια δάκρυα. Κάποιοι άλλοι τηρούν μια στάση αναμονής για να έχουν τους πάντες ευχαριστημένους και ήσυχους. Κάποιοι τέλος εφαρμόζουν ό,τι και όπως θέλουν επικαλούμενοι τη γενικότερη κρίση και αστάθεια. Για τους εργοδότες λοιπόν η εργασιακή ζούγκλα φέρνει αθέμιτο ανταγωνισμό μόνο που αυτοί τον μετακυλούν ξανά στις πλάτες των εργαζομένων σε ένα φαύλο κύκλο περικοπών. Ας τους δείξουμε λοιπόν πως δεν πάει άλλο!!!!

Η Κλαδική Σύμβαση αποτελούσε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί το μαξιλάρι ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους. Είναι ο απαραίτητος και αναγκαίος μηχανισμός προστασίας που μαζί με τις επιχειρησιακές συμβάσεις βάζουν φρένο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και προσφέρουν ισονομία, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Προστατεύουν όχι μόνο τα οικονομικά αλλά και τα θεσμικά μας δικαιώματα».

Η παράταξή μας, καταλήγει η ΟΣΝΙΕ, είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί ο κλάδος, ώστε να οδηγηθούμε σύντομα σε μια νέα διαπραγμάτευση για την υπογραφή μιας αξιοπρεπούς Κλαδικής Σύμβασης που θα μας δίνει πίσω όσα μας άρπαξαν.

Η Ομοσπονδία δίνει ραντεβού στο Ερηνοδικείο της Αθήνας στις 25 Απριλίου καλεί τους συναδέλφους να στηρίξουν την Ομοσπονδία την οποία όλοι μαζί πρέπει να αλλάξουν, όπως τονίζει, δίνοντάς της ξανά, το ρόλο και τη δύναμη που της αρμόζουν.