ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Ανακαίνιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία»

Τα εγκαίνια των ανακαινισμένων κτιρίων και υποδομών του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Απριλίου, στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία» (Αγριά Βόλου), μέσω της αξιοποίησης χρηματικής δωρεάς στελεχών της ΕΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα EUstaff4Refugees.

ΕΕΣ: Ανακαίνιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία»

Ειδικότερα η χρηματική ενίσχυση χρησιμοποιήθηκε για την επέκταση των υπηρεσιών και των δράσεων του Κέντρου Φιλοξενίας του Ε.Ε.Σ. για τους ασυνόδευτους ανηλίκους (ανακαίνιση κτιριακών υποδομών, αγορά εξοπλισμού και ενίσχυση του Κέντρου με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό), σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η καθημερινότητα της πλέον ευάλωτης αυτής πληθυσμιακής ομάδας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Τη λιτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντωνακόπουλος, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Καρβούνης (οι oποίοι και μίλησαν κατά την έναρξη αυτής), ο Προϊστάμενος Διοίκησης και Προσωπικού κ. Παπαγιάννης, καθώς και άλλα στελέχη των δύο θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Από τη μεριά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέστησαν επίσης η Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας κα Ζέφη Θανάσουλα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Βόλου κ. Κ. Κουτρούμπας, μέλη των Δ.Σ. των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Λαμίας και Λάρισας και πλήθος εθελοντών του Ε.Ε.Σ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε όλους τους ανακαινισμένους χώρους, να ενημερωθούν από το προσωπικό του Κέντρου για τις υπηρεσίες που παρέχει σε αυτό ο Ε.Ε.Σ. και να συνομιλήσουν με τους ανήλικους που φιλοξενούνται στο Κέντρο.

Ιστορικό
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EUstaff4Refugees, τον Απρίλιο του 2016, είχαν συγκεντρωθεί 11,5 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και χρηματικό ποσό ύψους 240.000€, προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών.