ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 1ο συνέδριο για τα σπάνια καρδιαγγειακά νοσήματα - Ανάγκη για μια ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική

Το 1ο Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα σπάνια και κληρονομικά καρδιαγγειακά νοσήματα, πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου.

Το 1ο συνέδριο για τα σπάνια καρδιαγγειακά νοσήματα - Ανάγκη για μια ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική

Το συνέδριο διοργανώνει το Fondazione Internazionale Menarini με την υποστήριξη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Στη διοργάνωση αυτή πρωτοστατούν η Μονάδα Κληρονομικών Παθήσεων – ΕΚΚΑΝ της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η ανάλογη Μονάδα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Inherited Cardiovascular Diseases Unit – UCL). Η εκδήλωση, γίνεται σε μια σημαντική φάση ανάπτυξης των Ευρωπαϊκών Δικτύων Αναφοράς για τα σπάνια και κληρονομικά νοσήματα που αφορούν 32 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η διαμόρφωση του πλαισίου εκπαίδευσης και κατάρτισης των Καρδιολόγων στον τομέα των σπάνιων και γενετικών διαταραχών. Αυτό θα συμβάλει στο να αντιμετωπίζονται με επιτυχία τα δύσκολα αυτά προβλήματα υγείας και να διαμορφωθεί ένα ενιαίο Ευρωπαϊκό πλαίσιο στις υπηρεσίες υγείας και στην τεχνογνωσία. Είναι μια προσπάθεια που αφορά στην ιατρική σε διεθνές επίπεδο, στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Ιατρικών σχολών και συνδέεται στενά με τις Ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, θα δοθεί μεταξύ άλλων, έμφαση στα κλινικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μέσω διαδραστικής συζήτησης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ανταλλάξουν απόψεις και να συμμετέχουν σε μια πολύπλευρη θεματολογία.

Κατά την τελετή έναρξης την Πέμπτη 27 Απριλίου, ώρα 15.00μ.μ., στο Ζάππειο Μέγαρο, η Οργανωτική Επιτροπή (Prof. P. Elliott – UCL, καθ. Δ. Τούσουλης – Α’ Καρδιολογική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, καθ. Κ. Τσιούφης - Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Α. Αναστασάκης – EKKAN και Α. Τσατσοπούλου – Ιατρικό Κέντρο Νάξου) μαζί με τους εκπροσώπους του Fondazione Internazionale Menarini θα υποδεχθούν τη Διεθνή Επιστημονική ομάδα για τα σπάνια και κληρονομικά νοσήματα της καρδιάς μαζί με τον Prof. T. Voigtlander, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τη σύσταση των Ευρωπαϊκών δικτύων αναφοράς για τα σπάνια νοσήματα.

Στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να επιβεβαιώσει τη σημασία που έχει η εκπαίδευση των καρδιολόγων στα σπάνια και κληρονομικά καρδιαγγειακά νοσήματα και η ανάπτυξη της ενιαίας Ευρωπαϊκής στρατηγικής στον τομέα αυτό.

Διαβάστε ακόμη:

Η χοληστερίνη ως βασικός παράγοντας για τα καρδιακά νοσήματα