ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπέρτασης: 4 στους 10 αδιάγνωστοι και 8 στους 10 αρρύθμιστοι

Τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας με πολύ συχνές δυσκολίες στη διάγνωση, την αξιολόγηση και τη ρύθμιση, αποτελεί η υπέρταση.

17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπέρτασης: 4 στους 10 αδιάγνωστοι και 8 στους 10 αρρύθμιστοι

Η υπέρταση παραμένει μέχρι σήμερα ισχυρός παράγοντας κινδύνου για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και αφορά περίπου στο ένα τρίτο των ενηλίκων και πάνω από τους μισούς ηλικίας άνω των 60 ετών. Πρόσφατα δεδομένα, έδειξαν ότι στη χώρα μας 4 στους 10 υπερτασικούς ασθενείς είναι αδιάγνωστοι και 8 στους 10 αρρύθμιστοι.

Τα παραπάνω στοιχεία, προέκυψαν από το 17o Πανελλήνιο Συνέδριο Υπέρτασης, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη και στο οποίο συμμετείχε η Lavipharm.

Η Lavipharm συμμετείχε ως χορηγός στηρίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ενώ παράλληλα επικοινώνησε στην ιατρική κοινότητα της καρδιολογίας τα οφέλη των σκευασμάτων που περιλαμβάνει η φαρέτρα της στην εν λόγω θεραπευτική κατηγορία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της καρδιολογίας από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και συγκεκριμένα από το 1914, ενώ το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο διαδερμικό σύστημα Νιτρογλυκερίνης για τη στηθάγχη, ιδίας έρευνας και ανάπτυξης, στη διεθνή αγορά.

Με στόχο τη μετάδοση σύγχρονων θεωρητικών αλλά και κυρίως πρακτικών γνώσεων για την υπέρταση και τις σχετιζόμενες καταστάσεις, το συνέδριο περιλάμβανε διαλέξεις, συζητήσεις με ειδικούς, παρουσίαση περιπτώσεων, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις και δορυφορικές συνεδρίες. Συμμετείχαν 500 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με τη διάγνωση και θεραπεία των υπερτασικών ασθενών και την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, εκ των οποίων περισσότεροι από 50 ήταν διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων και προσκεκλημένων από το εξωτερικό.

Η Lavipharm δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου από το 1911, έχοντας στόχο την αρωγή στο λειτούργημα των γιατρών και φαρμακοποιών, με την παροχή αξιόπιστων θεραπευτικών επιλογών. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται καινοτόμα, ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες υγείας του σύγχρονου καταναλωτή.

Διαβάστε ακόμη:

Απότομη αύξηση της πίεσης: 6 «αθώες» αιτίες



Κουίζ: Πόσα γνωρίζετε για την υπέρταση;

Τι είναι η «καμουφλαρισμένη υπέρταση» και γιατί είναι επικίνδυνη