ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερώτηση Παπακώστα στο υπ. Εργασίας για τις σκληρές περικοπές μισθών & συντάξεων σε ΑμΕΑ

Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση των ΑμεΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των συντάξεων, μισθών και επιδομάτων τους, η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ερώτηση Παπακώστα στο υπ. Εργασίας για τις σκληρές περικοπές μισθών & συντάξεων σε ΑμΕΑ

«Τα ΑμεΑ διαμαρτύρονται σήμερα για τις άδικες περικοπές των συντάξεών τους, των μισθών και των επιδομάτων τους. Με το νόμο Κατρούγκαλου η ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα υπέστη άδικες και πολύ σκληρές μειώσεις. Δεν υπολογίστηκε ούτε στο ελάχιστο πως το κόστος διαβίωσης των ΑμεΑ είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτό ενός μέσου πολίτη.

Ερώτησή μου προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την μείωση των κύριων συντάξεων, ακόμη και των δικαιούχων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, η οποία κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2016, έχει μείνει αναπάντητη.

Προφανώς, η Κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσει και να εξηγήσει αυτή την ρύθμιση που πλήττει μία κοινωνική ομάδα, η οποία χρειάζεται την στήριξη της κοινωνίας και της πολιτείας, ώστε να πάψει οριστικά η περιθωριοποίησή της.»