ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΠ για τις ασφαλιστικές εισφορές: Αφανίζονται οι μικροί γιατροί

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά αντιδρά εντονότατα στο θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, το οποίο συνιστά επιβάρυνση κατά 30% στο εισόδημα των γιατρών και δη των μικρομεσαίων εκπροσώπων του κλάδου. 

ΙΣΠ για τις ασφαλιστικές εισφορές: Αφανίζονται οι μικροί γιατροί

Αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΠ:

«Άλλο ένα χτύπημα της σημερινής κυβέρνησης στους γιατρούς και στη μεσαία τάξη, με απώτερο σκοπό τον αφανισμό τους, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, ο οποίος θα επιφέρει επιβάρυνση στο εισόδημα τουλάχιστον 30%. Αν είναι δυνατόν (!) στον νέο υπολογισμό δεν θα εκπίπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου χρόνου!

Ένα παράδειγμα του παραλογισμού: Για ετήσια εισοδήματα 20.000 ευρώ η επιβάρυνση για το 2018 θα είναι 987 ευρώ, ενώ για το 2019 και μετά 1.915 ευρώ, στα δε μεγαλύτερα εισοδήματα θα υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση!

Το ερώτημα είναι: τι επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση; Να μας μετατρέψει από ελεύθερους πολίτες σε οικονομικούς μετανάστες ή σε χαμηλόμισθους υπαλλήλους στα καρτέλ που ονειρεύονται, κρατικά ή μη;

Απάντηση δεν περιμένουμε, γιατί ο δημοκρατικός διάλογος είναι άγνωστη έννοια για τους σημερινούς κρατούντες.

Ακόμη, περιμένουμε απάντηση στην επιστολή μας για διαβούλευση προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε). Προφανώς αρέσκονται να διαβουλεύονται αποκλειστικά με τους κομματικούς τους φίλους».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΣΙΠΥ: Η αύξηση των εισφορών πλήγμα στα μικρά εργαστήρια και στην αξιοπιστία της κυβέρνησης