ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φαρμακοποιοί, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, οδοντίατροι & ΕΚΑΒ συμμετέχουν στη γενική απεργία της 17ης Μαΐου

Σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαρτίου, την οποία εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλούν τα μέλη τους η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), καθώς και η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και το ΕΚΑΒ.

Φαρμακοποιοί, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, οδοντίατροι & ΕΚΑΒ συμμετέχουν στη γενική απεργία της 17ης Μαΐου

Στην απεργία έχουν επίσης ανακοινώσει πως συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Η ΕΟΟ υποστηρίζει ότι οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου απειλούν την επιβίωση των οδοντιάτρων και τάσσεται κατά της νέας αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιστήμονες και τους ελευθέρους επαγγελματίες, ζητώντας την κατάργηση του νόμου.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ από την πλευρά του προκηρύσσει 48ωρη απεργία στις 17-18 Μαΐου και καλεί τα σωματεία των υγειονομικών φορέων να πρωτοστατήσουν στην απεργιακή μάχη, συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια ενάντια στα νέα μέτρα.

Η ΕΙΝΑΠ καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Τέλος, κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία κάνει και ο ΠΦΣ προς τα μέλη του.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας μόνο έκτακτα περιστατικά.