ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα PHILOS: 39 νέες συμβάσεις επαγγελματιών υγείας, στην υπηρεσία των προσφύγων

Στην πρόσληψη 39 επαγγελματιών υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού των προσφύγων – μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας, προχωρούν το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και το υπουργείο Υγείας.

Πρόγραμμα PHILOS: 39 νέες συμβάσεις επαγγελματιών υγείας, στην υπηρεσία των προσφύγων

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις προστίθενται στο ήδη υπάρχον επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που εργάζεται για το πρόγραμμα «PHILOS - Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την Προσφυγική Κρίση» ανεβάζοντας σε 508 το συνολικό αριθμό των απασχολούμενών του, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διημερίδας που διοργανώνεται σήμερα και αύριο, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Μαΐου αντίστοιχα, στην κεντρική υπηρεσία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., θα υπογραφούν οι πρώτες 19 συμβάσεις που αφορούν στην τοποθέτηση επαγγελματιών υγείας (γιατροί, οδοντίατροι, μαίες, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, επιδημιολόγοι), οι οποίοι θα εργαστούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διημερίδας θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης, διαπολιτισμικής μεσολάβησης, διεμφυλικής βίας και τρόπων αντιμετώπισής της, προστασίας των επαγγελματιών υγείας και διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών υγείας.

Αντίστοιχη εκπαιδευτική διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Μαΐου, όπου θα υπογραφούν ακόμη 20 συμβάσεις για τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Στην «αγκαλιά» της Κρήτης 750 πρόσφυγες - Για πρόγραμμα αξιοπρέπειας μιλά ο Μουζάλας