ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Πρόστιμο πάνω από 70.000 ευρώ σε ιδιωτικό φορέα ΠΦΥ που λειτουργούσε χωρίς άδεια

Την άμεση διακοπή λειτουργίας του ιδιωτικού φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που λειτουργούσε ιδιωτικό δερματολογικό/αφροδισιολογικό ιατρείο χωρίς να λάβει βεβαίωση/άδεια νομίμου λειτουργίας από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων που αφορούν στη λειτουργία των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ, αποφάσισε ο ΙΣΑ.

ΙΣΑ: Πρόστιμο πάνω από 70.000 ευρώ σε ιδιωτικό φορέα ΠΦΥ που λειτουργούσε χωρίς άδεια

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ τη Δευτέρα, «σύμφωνα με τις υπ' αριθμόν Υ3β/Γ.Π./οικ.24948/13-3-2012 (ΦΕΚ Β’ 713) και Υ3β/Γ.Π./οικ.55762/2-7-2014 (ΦΕΚ Β’ 1802) Υπουργικές Αποφάσεις, οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι αρμόδιοι για τη χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ.

Μετά από έκτακτο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια τριμελή επιτροπή του ΙΣΑ στις εγκαταστάσεις φορέα ΠΦΥ, διαπιστώθηκε η λειτουργία του συγκεκριμένου φορέα χωρίς να έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση για τη χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.

Το ΔΣ του ΙΣΑ με ομόφωνη απόφασή του διέταξε α) την άμεση διακοπή λειτουργίας του ιδιωτικού φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που λειτουργούσε ιδιωτικό δερματολογικό/αφροδισιολογικό ιατρείο χωρίς να λάβει βεβαίωση/άδεια νομίμου λειτουργίας από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων που αφορούν στη λειτουργία των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ, καθώς και β) την επιβολή του εκ του νόμου προβλεπόμενου προστίμου ύψους εβδομήντα τριών χιλιάδων τριακοσίων εξήντα επτά ευρώ και πενήντα επτά λεπτών (73.367,57), στον ίδιο ιδιωτικό φορέα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 του Π.Δ. 84/2001.

Η σχετική απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ για τη διακοπή του συγκεκριμένου φορέα ΠΦΥ έχει ήδη αποσταλεί στην Εισαγγελία Αθηνών και θα εκτελεστεί από την αρμόδια αστυνομική αρχή».