ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΚΑΝΑ: Μειώθηκε η αναμονή για ένταξη στα προγράμματα απεξάρτησης - Έρχεται Εθνικό Σχέδιο

Την ανανέωση της θητείας του Βαγγέλη Καφετζόπουλου στην προεδρία του ΟΚΑΝΑ, ενέκρινε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΟΚΑΝΑ: Μειώθηκε η αναμονή για ένταξη στα προγράμματα απεξάρτησης - Έρχεται Εθνικό Σχέδιο

ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του κ. Καφετζόπουλου. Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ μίλησαν για προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης και αντιμετώπισης του τομέα εξαρτήσεων και για ενίσχυση της κοινωνικής υποστήριξης, ενώ διαβεβαίωσαν ότι η λίστα αναμονής για την ένταξη στα προγράμματα απεξάρτησης τείνει να μηδενιστεί.

«Η λίστα αναμονής απορροφήθηκε μέχρι τον Μάρτιο. Έχουμε εξυπηρετήσει όλα τα αιτήματα μέχρι τότε, είμαστε στους δύο μήνες και σύντομα θα φτάσουμε στον ένα μήνα», δήλωσε ο κ. Καφετζόπουλος. Ακόμα, αναγνώρισε ότι υπάρχει τεράστιο θέμα με τις νέες παράνομες συνθετικές και επικίνδυνες ναρκωτικές ουσίες που διοχετεύονται στην αγορά. «Εμείς το παρακολουθούμε» είπε, σημειώνοντας ότι στην Ευρώπη ήδη υπάρχουν 10 θάνατοι από τέτοιας μορφής ουσίες. Ωστόσο, επισήμανε ότι ο έλεγχος και η αντιμετώπισή του είναι αρμοδιότητα άλλων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι βρίσκεται «στην τελική φάση ένα σοβαρό εθνικό σχέδιο για τις εξαρτήσεις από ουσίες και μέχρι το καλοκαίρι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο». Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, η επεξεργασία του νομοσχεδίου γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, και πρόσθεσε ότι «θα είναι ένας νόμος όχι κατά των ναρκωτικών αλλά κατά των εξαρτήσεων».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)