ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Ουρολογίας στην Αθήνα, με θέμα «Ο Καρκίνος του Νεφρού»

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Ουρολογίας «Athens Forum on Robotic Surgery in Urology» με θέμα «Ο Καρκίνος του Νεφρού» πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (2 Ιουνίου και 3 Ιουνίου) στο Metropolitan Hospital, με ζωντανά ρομποτικά και λαπαροσκοπικά χειρουργεία.

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Ουρολογίας στην Αθήνα, με θέμα «Ο Καρκίνος του Νεφρού»

Στην προεδρία του συνεδρίου, βρίσκονται o Prof. Deliu Victor Matei από την Ιταλία, ο καθηγητής Ass. Prof. Nicolae Crișan από την Ρουμανία και ο κ. Βασίλης Πουλάκης, Διευθυντής Ουρολόγος του Metropolitan Hospital.

Διοργανωτές του 4ου Συνεδρίου είναι η Oυρολογική Κλινική και το Κέντρο Ρομποτικής Ουρολογικής του Metropolitan Hospital, το Ιnstittuto Europeo di Oncologia, University of Medicin, Milano, Italy και το University of Medicine and Pharmacy Iuliu Hatieganu Cluj Napoca.

Φέτος το θέμα του συνεδρίου είναι ο καρκίνος του νεφρού. Αν και είναι γενικά αποδεκτό το αξίωμα ότι, εάν το κόστος των ρομποτικών επεμβάσεων ήταν το ίδιο με εκείνων των λαπαροσκοπικών, τότε η ρομποτική χειρουργική θα επικρατούσε απόλυτα σήμερα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της μερικής νεφρεκτομής, η λαπαροσκοπική προσέγγιση βρίσκει την εφαρμογή της εκεί όπου η ρομποτική χειρουργική δεν είναι διαθέσιμη.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν παράλληλα συγκριτικά, μία ρομποτική και μία λαπαροσκοπική μερική νεφρεκτομή και επιπλέον άλλη μία ρομποτική και μία λαπαροσκοπική μερική νεφρεκτομή. Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δουν την ιστοσελίδα του συνεδρίου.