ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκ και ερωτηματικά από την απώλεια 11χρονου - Το συμπληρωματικό ανακοινωθέν του νοσ. «Αγ. Σοφία»

Σοκ αλλά και σοβαρά ερωτηματικά, προκαλεί η περίπτωση του 11χρονου μαθητή που έχασε την ζωή του μετά από τραυματισμό από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής σε δημοτικό σχολείο του Μενιδίου.

Σοκ και ερωτηματικά από την απώλεια 11χρονου - Το συμπληρωματικό ανακοινωθέν του νοσ. «Αγ. Σοφία»

Την ίδια ώρα όμως, ερωτηματικά προκαλεί και το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Αγία Σοφία, στο οποίο μεταφέρθηκε το παιδί, καθώς δεν ξεκαθαρίζει με σαφήνεια, εάν το παιδί είχε χτυπηθεί από σφαίρα.

Με νέα συμπληρωματική ανακοίνωση ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι «ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε».

Η τραγωδία σημειώθηκε την Πέμπτη σε δημοτικό σχολείο της Αττικής. Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο 11χρονος Μάριος λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» στις 11:30 το βράδυ. Εκεί οι γιατροί έκαναν πολύωρη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς όμως να κατορθώσουν να σώσουν το αγόρι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιος από τη γύρω περιοχή πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα καθώς καρφώθηκε στο κεφάλι του άτυχου 11χρονου!

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς το μικρό αγόρι χτυπήθηκε από βολίδα πυροβόλου όπλου που έσπασε το κρανίο του στο δεξί μέρος στο θόλο. Επιχειρώντας να ερμηνεύσει το γιατί οι γιατροί στο Παίδων δεν αντιλήφθηκαν αυτό το τραύμα, ο ιατροδικαστής είπε ότι «ίσως να μην το αντιλήφθηκαν επειδή το τραύμα ήταν στο τριχωτό της κεφαλής. Εξηγεί τέλος, ότι το παιδί πήγε κλινικά νεκρό στο Παίδων Αγία Σοφία».

Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσ. «Αγ. Σοφία»

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου την Παρασκευή έχει ως εξής:

«Ο ανήλικος Σ.Μ., ηλικίας 11 ετών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας την 8η Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30μ.μ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνομένο σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της 9ης Ιουνίου 2017».

Το τελευταίο συμπληρωματικό ανακοινωθέν

Εν τω μεταξύ, λίγο πρν τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε συμπληρωματικό ανακοινωθέν το οποίο έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια του υπό σημερινή ημερομηνία προηγούμενου Δελτίου Τύπου, εκθέτουμε ότι ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση. Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε».