ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Το Μαρούσι παγκόσμιος προορισμός τουρισμού Υγείας, Αθλητισμού και Επιχειρείν

Η στρατηγική σημασία της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού για τη χώρα μας, τονίστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με αφορμή τη μεγάλη εκδήλωση Πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στην Ολυμπιακή Αγορά (Στοά Καλατράβα – ΟΑΚΑ), στις 19.30.

ΙΣΑ: Το Μαρούσι παγκόσμιος προορισμός τουρισμού Υγείας, Αθλητισμού και Επιχειρείν

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του οδοιπορικού για την καθιέρωση του Αμαρουσίου ως Παγκόσμιου Προορισμού Τουρισμού Υγείας, Αθλητισμού και Επιχειρείν, σε συνδυασμό με την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και η επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Β. Προαστίων Αττικής, Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Ο Πρόεδρος της ΙΣΑ έκανε λόγο για μία προσπάθεια που αναδεικνύει το όραμα, την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα των τοπικών κοινωνιών «να πάμε κόντρα στην απαισιοδοξία και τη μιζέρια που χαρακτηρίζει την εποχή μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν κι αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των πόλεων».

Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα είναι η επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης και σε αυτό ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και επεσήμανε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, καταθέτει τη δική της πρόταση σε αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό και ειδικά των ελλήνων επιστημόνων έκανε λόγο για αιμορραγία που κοστίζει στη χώρα και πρόσθεσε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει ένα φρένο σε αυτό το φαινόμενο είναι η κατάρτιση ενός σοβαρού, συγκροτημένου σχεδίου, ικανό να προσελκύσει επενδύσεις. «Δημιουργούμε στο άμεσο μέλλον το κατάλληλο περιβάλλον για να δημιουργηθούν επιχειρηματικές συμμαχίες πάνω στους τρεις αυτούς άξονες. Ιατρικός Τουρισμός. Αθλητισμός και Επιχειρηματικότητα» σημείωσε.

Στην ομιλία της η Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, αναφερόμενη στην εκδήλωση πολιτισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στην Ολυμπιακή Αγορά τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή αισιοδοξίας, ελπίδας και γόνιμων ιδεών που πραγματοποιείται συμβολικά στο χώρο της Ολυμπιακής Αγοράς και σηματοδοτεί το μέλλον. Ένα μέλλον που οραματιζόμαστε ως Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων με αναπτυξιακή προοπτική σε κοινωνικό, επαγγελματικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο. Μια νέα φιλοσοφία αρχών και θέσεων του Ομίλου μας, που ταυτίζεται με την ίδια την εξέλιξη της κοινωνίας, στοχεύοντας στην θέσπιση ενός ευρύτερου φάσματος κοινών συλλογικών συνεργιών για την Παιδεία, τις Επιστήμες, τον Πολιτισμό & τον Ανθρωπισμό».

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας, θα συμμετάσχει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γ. Χατζηνάσιος και 300 παιδιά από τμήματα χορωδιών.

Οι εκδηλώσεις της 15ης Ιουνίου συνδυάζονται και με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, δημιουργώντας από κοινού ένα μοναδικό πολιτιστικό υπερθέαμα που θα δώσει μεγαλύτερη πνοή στο όραμα για μία καλύτερη χώρα και θα εμπνεύσει στο μέλλον τις προσδοκίες της νέας γενιάς.

Διαβάστε ακόμη:

Τουρισμός Υγείας: Μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία αλλά με υποστελεχωμένες δομές στην περιφέρεια



ΙΣΑ: Το βαρύ «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού για την Ελλάδα : Ο ιαματικός τουρισμός

Τουρισμός υγείας: Σύμφωνο συνεργασίας ΙΣΑ με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης

Τουρισμός υγείας: Ήρθε η ώρα για ένα εθνικό σχέδιο ακόμη και... χωρίς την Πολιτεία