ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΝΑΠ: Μήνυση κατά του Διοικητή του Άγιου Σάββα για δημοσιοποίηση στοιχείων ασθενούς

Με κατάθεση μήνυσης κατά του διοικητή του αντικαρκινικού νοσοκομείου της Αθήνας «Άγιος Σάββας» Γιώργου Δενδραμή, για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων ασθενούς, προειδοποίησε την Δευτέρα 26 Ιουνίου το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

ΕΙΝΑΠ: Μήνυση κατά του Διοικητή του Άγιου Σάββα για δημοσιοποίηση στοιχείων ασθενούς

Η επιστολή του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Οι διοικητές τους οποίους διορίσατε έχουν έργο να λύνουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα των νοσοκομείων τους. Σε περιστατικά όπως αυτό που συνέβη στον "ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ" είναι υποχρεωμένη η ΕΙΝΑΠ να παρέμβει για να σταματήσει η διοικητική αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας. Παρόλα αυτά ο διοικητής του νοσοκομείου, Γ. Δενδραμής, δημοσιοποίησε επιστολή ασθενούς εκθέτοντας ένα ολόκληρο τμήμα και τους γιατρούς του, χωρίς να έχει ακολουθήσει για άλλη μια φορά καμία νόμιμη διοικητική διαδικασία που ερευνά οποιοδήποτε γεγονός.

Θα πρέπει να παρέμβετε άμεσα ώστε να σταματήσουν γεγονότα όπως αυτά, που θίγουν κατάφορα την ιατρική δεοντολογία, τους λήπτες των υπηρεσιών υγείας, συνολικά το ΕΣΥ και τα νόμιμα εκλεγμένα συνδικαλιστικά όργανα.

Θα αναγκαστούμε να προβούμε σε μήνυση στον διοικητή του Αγίου Σάββα, αν δεν αναλάβετε πρωτοβουλίες».