ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 12 Ιουλίου

Πανελλαδική κινητοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ (επικουρικό, κοινοτικά προγράμματα, εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι), προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 12 Ιουλίου

Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε 24ωρη Πανελλαδική απεργία για την περιφέρεια, του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης, 5ωρη στάση εργασίας 10πμ - 3μμ για την Αττική και συγκέντρωση στις 10πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί τη μονιμοποίηση του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης, την εξόφληση των δεδουλευμένων και την εκδίωξη των εργολάβων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «η απόλυση του εν λόγω προσωπικού θα τινάξει στον αέρα τη λειτουργία των Νοσοκομείων», ενώ «οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν αποτελεί λύση καθότι υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού επικαλούμενοι ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις».