ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β. Οικονόμου: Απαιτούνται άμεσες λύσεις για το ζήτημα της ακτινοθεραπείας

Πυρά κατά του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου σχετικά με το ζήτημα των ακτινοθεραπειών των καρκινοπαθών.

Β. Οικονόμου: Απαιτούνται άμεσες λύσεις για το ζήτημα της ακτινοθεραπείας

«Έκπληξη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι ένας καρκινοπαθής θα πρέπει να περιμένει από δύο έως και έξι μήνες στα δημόσια νοσοκομεία για την έναρξη της ακτινοθεραπείας του.

Μια καθυστέρηση που αναμφίβολα επιδρά αρνητικά τόσο στην εξέλιξη της ασθένειας όσο και στην ψυχολογία του. Την ώρα που ο ασθενής δίνει τη δική του μάχη, έχοντας στο πλευρό την οικογένειά του, το κράτος –με ευθύνη της κυβέρνησης– απέχει και προκαλεί» σχολίασε ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. και συνέχισε:

«Η τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία αναφορικά με τις ακτινοθεραπείες, γίνεται γνωστή λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας, όπου περιέγραψε έναν “ειδυλλιακό κόσμο”.

Δυστυχώς, όμως, τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Απαιτούνται άμεσες λύσεις για το ζήτημα της ακτινοθεραπείας, καθώς η παροχή υγείας είναι πρώτη προτεραιότητα σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει, επιτέλους, να αφήσει στην άκρη τις “διαδικτυακές” της αναζητήσεις και να αναλάβει τις ευθύνες της».