ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον Ισπανικό, για στήριξη ευάλωτων ομάδων

Ένα νέο πρόγραμμα με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού, αναπτύσσει ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός Αθηνών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό,  συνεχίζοντας τις δράσεις παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Συνεργασία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον Ισπανικό, για στήριξη ευάλωτων ομάδων

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος θα προσφέρονται οι εξής υπηρεσίες:

- Βασικές Υπηρεσίες Υγείας

- Δράσεις για την Προαγωγή της Υγείας και της Υγιεινής

- Διευκόλυνση στην πρόσβαση των μεταναστών /προσφύγων και ευάλωτων ομάδων τοπικού πληθυσμού σε άλλες Υπηρεσίες Υγείας, στην ευρύτερη αστική περιοχή της Αττικής.

Η επικοινωνία των ωφελουμένων υποστηρίζεται από ομάδα μεταφραστών σε Αραβικά και Φαρσί. Ειδικότερα το πρόγραμμα θα κινείται σε δύο άξονες με:

Α. Λειτουργία Παιδιατρικού Ιατρείου (καθημερινά από 09:00 – 14:00)

- Παιδιατρική εξέταση σε βρέφη και παιδιά ηλικίας 0 -14 ετών

- Αγωγή Υγείας για τους γονείς και τα παιδιά

- Εμβολιασμοί
- Βιωματικά σεμινάρια στους νέους γονείς για το μητρικό θηλασμό και τη φροντίδα του βρέφους

- Δωρεάν Χορήγηση φαρμάκων σε ευάλωτα άτομα

- Διευκόλυνση στις παραπομπές – ραντεβού των ασθενών σε Πρωτοβάθμιες & Δευτεροβάθμιες Μονάδες Υγείας άλλων Ειδικοτήτων, συνοδεία μεταφραστών

- Πληροφορίες για θέματα πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Β. Κινητή Ομάδα Υγείας

Η δράση της Κινητής Ομάδας Υγείας στοχεύει στην παροχή Βασικών Υπηρεσιών Υγείας και στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών των προσφύγων, μεταναστών και των ευάλωτων ομάδων του τοπικού πληθυσμού, που διαμένουν σε επίσημες δομές φιλοξενίας στην ευρύτερη αστική περιοχή της Αττικής. Επίσης υπάρχει συνεργασία και με άλλους φορείς ή ΜΚΟ και πραγματοποιούνται παραπομπές των ωφελούμενων σε Πρωτοβάθμιες-Δευτεροβάθμιες Μονάδες Φροντίδας Υγείας, όταν κρίνεται αναγκαίο.

Πεδία δράσης: Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων Ε.Ε.Σ. (Καποδιστρίου 2 Αθήνα), Welcommon (Καποδιστρίου 4 Αθήνα), ΕΛΠΙΔΑ HOPE ΕΛΛΑΣ Χαλκίδα, με προοπτική επέκτασης και σε άλλες περιοχές.