ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοξικομανής, φορέας HIV & ηπατίτιδας, τρύπησε αστυνομικό

Καθαρές είναι οι πρώτες εξετάσεις του αστυνομικού ο οποίος στην προσπάθειά του να συλλάβει τοξικομανή στην περιοχή Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι πριν μερικές ημέρες, καρφώθηκε στο χέρι από χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε ο δράστης. Να σημειωθεί, ότι ο τοξικομανής είναι φορέας του ιού Hiv και της ηπατίτιδας.

Τοξικομανής, φορέας HIV & ηπατίτιδας, τρύπησε αστυνομικό

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο Αττικόν νοσοκομείο και οι εξετάσεις του αναμένεται να επαναληφθούν σε ένα μήνα περίπου.

Το πραγματικά απίστευτο αυτό περιστατικό, σημειώθηκε στις 24 Ιουλίου όταν δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους δύο τοξικομανείς. Ο ένας εξ αυτών όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο δεύτερος ακινητοποιήθηκε από τον έναν αστυνομικό.

Όταν εκείνος προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες, ο τοξικομανής προσπάθησε να ξεφύγει, με αποτέλεσμα η χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε σε ένα τσαντάκι που φορούσε, να τρυπήσει το ύφασμα και να καρφωθεί στο χέρι του αστυνομικού. Ο αστυνομικός, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο τοξικομανής είναι φορέας της ηπατίτιδας και του Hiv, είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στις 6 και 7 Ιουλίου και είχε λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Οι γιατροί που εξέτασαν τον αστυνομικό, επεσήμαναν πως όταν ο ασθενής του Hiv, λάβει τη φαρμακευτική θεραπεία, ο ιός βρίσκεται σε ύπνωση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα