ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δούρου: Εθνική υπόθεση με πολλαπλά οφέλη η διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Η ελληνική υποψηφιότητα για την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency - ΕΜΑ) σηματοδοτεί ότι απομακρυνόμαστε πλέον από τις «λογικές και τις συζητήσεις περί κρατών μελών - παριών, από την αναπαραγωγή ενός δημόσιου διαλόγου στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η κρίση χρέους και οι πολιτικές δημοσιονομικών περιορισμών σε συνδυασμό με την κρίση Δημοκρατίας».

Δούρου: Εθνική υπόθεση με πολλαπλά οφέλη η διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, με θέμα την ελληνική υποψηφιότητα διεκδίκησης της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

4198240

Κατά την παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας στους ανταποκριτές ξένου Τύπου, η Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι τόσο ο υπουργός όσο και η ίδια δεν αντιμετωπίζουν αυτή την υποψηφιότητα «με όρους ανταγωνιστικούς αλλά με όρους αποτελεσματικότητας για μια κοινή, ευρωπαϊκή υπόθεση προς όφελος του μέλλοντος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, προς όφελος ενός σημαντικού Ευρωπαϊκού Οργανισμού, προς όφελος των πολιτών της Γηραιάς Ηπείρου».

4198215

«Η ελληνική υποψηφιότητα υπηρετεί τον θεσμό, υπηρετεί την υγεία, υπηρετεί τους πολίτες» παρατήρησε η ίδια χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η υποψηφιότητα έχει «δύο χαρακτηριστικά»: «Πρώτον, είναι μια υποψηφιότητα εθνική. Και δεύτερον, είναι πλήρης και επαρκής». Η Περιφερειάρχης, αφού περιέγραψε συνοπτικά τα πλεονεκτήματα της υποψηφιότητας –σύγχρονες, άμεσα λειτουργικές υποδομές, εύκολη προσβασιμότητα, ασφαλές περιβάλλον, που διασφαλίζουν την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Οργανισμού–, υπογράμμισε τον εθνικό χαρακτήρα της διεκδίκησης της έδρας του EMA. «Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία δεν χωράνε μικροπολιτικές και μικροκομματικές προσεγγίσεις, γιατί υπερβαίνει κομματικές στρατηγικές και προσωπικές φιλοδοξίες» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κα Δούρου ανακοίνωσε ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σχετική ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών για την προώθηση της υποψηφιότητας. «Οι δοκιμασίες που πέρασε η πατρίδα επιβάλλουν να γίνει τούτη η υποψηφιότητα κοινό διακύβευμα όλων μας, χωρίς κομματικά στεγανά. Γιατί ευδοκίμηση της πρότασης θα σημάνει οικονομικά οφέλη, θέσεις εργασίας, χιλιάδες ξένους επισκέπτες, με ανυπολόγιστα θετικά αποτελέσματα: για τον τουρισμό, την οικονομία, την κοινωνία του τόπου».

Φωτογραφίες: Ευρωκίνηση

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε η «μάχη» για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ο ΕΜΑ στην Αθήνα: Κατατίθεται σήμερα στην ΕΕ ο ελληνικός φάκελος - Προσδοκίες και δυνατότητες

Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων διεκδικεί η Αθήνα