ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημόσια Υγεία και φάρμακο στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Τον προγραμματισμό του επόμενου τετραμήνου συζήτησε χθες Πέμπτη (24/08/2017) το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Δημόσια Υγεία και φάρμακο στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν και αναμένεται να αποτελέσουν προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα, είναι η πολιτική για το φάρμακο, η πολιτική για τη Δημόσια Υγεία, ο έλεγχος της υλοποίησης των Τοπικών και Περιφερειακών Δομών του Κοινωνικού Κράτους και στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας, με την αναβάθμιση του ρόλου των κοινωνικών λειτουργών στις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Εν τω μεταξύ, παράταση μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, έλαβε η προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά 2.868 ατόμων που θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με απόφαση του Υπουργού Υγείας.

Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία, όπως αναφέρεται από το περιβάλλον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος των επαγγελματιών υγείας εν μέσω θερινής περιόδου και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Προσλήψεις σε ΤΟΜΥ: Παρατείνεται μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου η προκήρυξη για τα 2.868 άτομα



Θερμό φθινόπωρο για το υπ. Υγείας - Αυτό είναι όλο το νομοθετικό έργο που ετοιμάζεται