ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανός τουρίστας τραυματίας συνοδεύεται όχι από ασθενοφόρο, αλλά από φίλο του...

Για υγειονομικές καταστάσεις που έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε λογική, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία επανέρχεται, με αφορμή περιστατικό με τραυματία Βρετανό τουρίστα στους Παξούς, ο οποίος διεκομίσθη στο ΠΓΝ Ιωαννίνων στο γκαράζ του καραβιού χωρίς μάλιστα συνοδό ιατρό.

Βρετανός τουρίστας τραυματίας συνοδεύεται όχι από ασθενοφόρο, αλλά από φίλο του...

Αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ:

«Την Τρίτη 29/8/201 σε τροχαίο ατύχημα στους Παξούς με μηχανάκι τραυματίστηκε Βρετανός τουρίστας. Μεταφέρθηκε στην Κέντρο Υγείας Παξών.

Στο Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο !!! Χωρίς να γίνει ακτινογραφία ο γιατρός διάγνωσε πιθανό κατώτατο όριο. Ο Διευθυντής Ιατρός του Κέντρου Υγείας έδωσε εντολή για μετακίνηση του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, το οποίο είναι σαράβαλο 20 ετών, ανέλαβε τη μεταφορά με το πλοίο της γραμμής χωρίς συντηρούμενο ιατρό. Ο ασθενής συνοδεύει τον φίλο του.
Το ασθενοφόρο δεν εισήλθε στο καράβι γιατί το σκάφος του πλοίου δεν δέχτηκε να ταξιδέψει δωρεάν, χωρίς να πληρώσει το εισιτήριο !!!

Το στέλεχος του καραβιού επίσης δεν επέτρεψε στον ασθενή να ανέβει στο πλοίο του πλοίου. Ο ασθενής παρέμεινε στο γκαράζ του καραβιού πάνω σε φορείο με τον φίλο του χωρίς συνοδό ιατρό.
Στην Ηγουμενίτσα που έφτασε στο καράβι, περίμενε και πήρε τον ασθενή όχημα - ασθενοφόρο της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε στην Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων».

Πραγματικά πρόκειται για μία Οδύσσεια ενός ασθενούς, στην Ελλάδα του 2017.

Και καταλήγει σχολιάζοντας τα εξής η ΠΟΕΔΗΝ: «Ήταν τυχερός ο τουρίστας, που τα τραύματα του δεν ήταν τόσο σοβαρά. Αν ήταν σοβαρά τραυματισμένος τι θα γινόταν; Τι πρέπει να μας πει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ και ο Αν. Υπουργός Υγείας;»

Διαβάστε ακόμη:

Νοσ. Σαντορίνης: Πόλεμος ΠΟΕΔΗΝ, ΑΕΜΥ - Είναι ιδιωτικό η μεν, αφήστε να φέρει έσοδα η δε