ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Επίθεση στους φαρμακοποιούς με αφορμή ένα συνέδριο - Να πάρει θέση ο ΠΙΣ

Επίθεση στον φαρμακευτικό κόσμο πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή το τη διεξαγωγή του 1oυ Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας.

ΙΣΑ: Επίθεση στους φαρμακοποιούς με αφορμή ένα συνέδριο - Να πάρει θέση ο ΠΙΣ

Υπενθυμίζεται πως το 1ο Εθνικό Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου διοργανώνεται φέτος από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας, στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2017, στο Λουτράκι Αριδαίας.

Φαίνεται όμως πως η θεματολογία του Συνεδρίου ενόχλησε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, διότι όπως αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στόχος του συγκεκριμένου Συνεδρίου είναι να «αναδειχθεί η σημασία που έχει το φαρμακείο ως χώρος παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, ως καθ΄ ύλην αρμόδιο όργανο», επισημαίνει ο ΙΣΑ, ζητώντας επιτακτικά από το Πρωτοβάθμιο Όργανο των γιατρών να παρέμβει και να πάρει θέση για το νέο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι φαρμακοποιοί τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η Πολιτεία τον έχει θεσμοθετήσει.

Να σημειωθεί πως στο συνέδριο θα αναλυθούν εκτενώς οι διαδικασίες που μπορούν να διεξαχθούν στο χώρο του φαρμακείου, ο ρόλος του φαρμακείου ως εργαλείο μείωσης κόστους για την πολιτεία, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της αγωγής των ασθενών με την διαχείριση της φαρμακοθεραπείας τους, ο ρόλος του φαρμακείου ως σημείο συλλογής φαρμακοεπιδημιολογικών δεδομένων για τις φαρμακευτικές εταιρείες και το δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν ο αντιγριπικός εμβολιασμός, η πνευμονιοκοκκική πνευμονία και εμβολιασμός, αντιτετανικός εμβολιασμός, διακοπή καπνίσματος, ΧΑΠ, διαχείριση φαρμακοθεραπείας και καθοδήγηση των ασθενών στη χρήση των φαρμάκων τους.

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί Πέλλας: Κανονικά τα ιατροτεχνολογικά & τα αναλώσιμα στους ασφαλισμένους

ΙΣΑ: Νέα επίθεση στον ΠΙΣ - Το νομοσχέδιο είναι η ταφόπλακα του ιατρικού κόσμου