ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΕΕΣ ενεργά στο πρόγραμμα Child Rescue για εξαφανισμένα & ασυνόδευτα παιδιά

Με τον διακεκριμένο καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννη Ψαρρά και τους συνεργάτες του, συναντήθηκε την Τρίτη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα, παρουσία ανώτερων στελεχών του Οργανισμού.

Ο ΕΕΣ ενεργά στο πρόγραμμα Child Rescue για εξαφανισμένα & ασυνόδευτα παιδιά

Στην ιδιαίτερα θερμή συνάντηση συζητήθηκε το περιεχόμενο και η σπουδαιότητα της συμμετοχής του Ε.Ε.Σ. για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Child Rescue, ένα καινοτόμο και εγκεκριμένο από την Ε.Ε. έργο, το οποίο έχει ως στόχο την υποστήριξη Οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο ευαίσθητο πεδίο της προστασίας ανηλίκων, με έμφαση τα εξαφανισμένα παιδιά και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Κατά της διάρκειας της συζήτησης εκφράστηκε από όλες τις πλευρές η βεβαιότητα ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αξιοποιώντας τις σύγχρονες υπηρεσίες του και τους πολυάριθμους ενεργούς εθελοντές του, θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες του εν λόγω προγράμματος, με βάση τις αρχές και τα πρωτόκολλα του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η θέληση αμφοτέρων των πλευρών για τη συνέχιση ανάλογων καινοτόμων και σύγχρονων επιδοτούμενων προγραμμάτων της Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΕΣ: Νέο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αθήνα



Ασυνόδευτα ανήλικα: Η μεγάλη πληγή του προσφυγικού & το έργο της ΜΕΤΑδρασης