ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Δημοκρατία: Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο Κιλκίς - Ερώτηση στον υπ. Υγείας

Στο νέο περιστατικό με τη μηχανική βλάβη στο στεγνωτήριο του νοσοκομείου Κιλκίς που δημιούργησε μια αποπνικτική κατάσταση, η οποία προκάλεσε έως και λιποθυμικές τάσεις σε ασθενείς και συνοδούς, αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Ν. Δημοκρατία: Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο Κιλκίς - Ερώτηση στον υπ. Υγείας

Το γεγονός αυτό, συνέβη μόλις μερικές μέρες μετά τις καταγγελίες που είχαν γίνει για το χώρο των πλυντηρίων και τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις. Μάλιστα η Διοίκηση είχε τότε διατάξει σχετική ΕΔΕ ενάντια των εργαζομένων για αναληθείς καταγγελίες.

Για το λόγο αυτό, αναφέρουν οι δύο βουλευτές, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν ισχύουν οι διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις και εάν ναι, γιατί τελικά προκλήθηκε το συγκεκριμένο ατύχημα καθώς και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την επαναλειτουργία του χώρου των πλυντηρίων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης με ΑΚΕ:

«Θέμα: Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο Κιλκίς

Παρά τις εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας ότι όλα βαίνουν καλώς στο χώρο, καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες και ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στα νοσοκομεία που αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο.

Σύμφωνα με καταγγελίες, νέο περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς όταν παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο Στεγνωτήριο του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, από τις αναταράξεις όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, μετακινήθηκε στεγνωτήριο – αν και ζυγίζει 500 κιλά - με αποτέλεσμα να κοπεί ο σωλήνας υψηλής πίεσης μιας ίντσας μεταφοράς ατμού. Ο ατμός, του οποίου η θερμοκρασία αγγίζει τους 160οC, διέφυγε στον περιβάλλοντα χώρο και έφτασε μέχρι και το διάδρομο του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα εξωτερικά ορθοπεδικά ιατρεία. Ως αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας αποπνικτικής κατάστασης που προκάλεσε έως και λιποθυμικές τάσεις σε ασθενείς και συνοδούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δε θα αποφευγόταν τα χειρότερα εάν κάποιος βρισκόταν στο στεγνωτήριο την ώρα του ατυχήματος.

Και το γεγονός αυτό συνέβη μόλις μερικές μέρες μετά τις καταγγελίες που είχαν γίνει για το χώρο των πλυντηρίων και τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις. Μάλιστα η Διοίκηση είχε τότε διατάξει σχετική ΕΔΕ ενάντια των εργαζομένων για αναληθείς καταγγελίες.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ισχύουν οι διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις; Παρακαλούμε όπως μας δοθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που το αποδεικνύουν, καθώς και τιμολόγια με πιθανά κόστη.

2. Εάν είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες επισκευές, για ποιο λόγο προκλήθηκε το συγκεκριμένο ατύχημα; Θα ζητηθούν εξηγήσεις από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου;

3. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την επαναλειτουργία του χώρου των πλυντηρίων; Ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;»