ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ιοί στην υπηρεσία θεραπείας του καρκίνου

Έναν πολύτιμο και κυρίως, ανέλπιστο «σύμμαχο» στη μάχη κατά του καρκίνου φαίνεται ότι αποκτά η επιστημονική κοινότητα διεθνώς: αυτός δεν είναι άλλος από τους κοινούς ιούς, των οποίων μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο τη «σκοτεινή» πλευρά.

Οι ιοί στην υπηρεσία θεραπείας του καρκίνου

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιός του απλού έρπητα (HSV), της ιλαράς και άλλοι, έχουν την ικανότητα να σκοτώνουν τα κύτταρα που μολύνουν, με την κατάλληλη εργαστηριακή επεξεργασία και τροποποίηση!

Τα πολύ σημαντικά αυτά ευρήματα, τα οποία αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην αντιμετώπιση των νεοπλασματικών ασθενειών, προκύπτουν από πρόσφατες μεγάλες κλινικές μελέτες σε Ευρώπη και Η.Π.Α. Μάλιστα, σε συγκεκριμένες μορφές νεοπλασιών εφαρμόζονται ήδη ιοθεραπείες, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατανόησης των Ιών (Virus Appreciation Day – 3 Οκτωβρίου), για τα ελπιδοφόρα αυτά αποτελέσματα, καθώς και για όλες τις νεότερες εξελίξεις στον χώρο της Ιολογίας, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Caravel.

Στην εν λόγω συνέντευξη, θα ενημερώσουν: ο Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιολογίας κ. Γεώργιος Σουρβίνος, ο Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας/ Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, Ειδικός Παιδογυναικολόγος, Διευθυντής της Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αρεταίειο» κ. Ευθύμιος Δεληγεώρογλου και η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος, Υπεύθυνη του Τμήματος Παρεμβάσεων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) κ. Έλενα Μαλτέζου.

Διαβάστε ακόμη:

HIV, έρπης, HPV, ηπατίτιδα – Οι ιοί μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες