ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Καστελλόριζο 6ος σταθμός του Προγράμματος «προΣfEEρουμε»

Σε μια δύσκολη εποχή όπως η σημερινή, το πρόγραμμα του «προΣfΕΕρουμε», μία κοινωνική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του ελληνικού πληθυσμού σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, συνεχίζει το οδοιπορικό του στην ακριτική περιοχή του Καστελλόριζου, στις 10 Οκτωβρίου.

Το Καστελλόριζο 6ος σταθμός του Προγράμματος «προΣfEEρουμε»

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 από το νησί της Ρόδου και είχε ως επόμενους σταθμούς τη Φλώρινα (Νοέμβριος 2016), τα Ιωάννινα (Μάρτιος 2017), την Αλεξανδρούπολη και τη Ξάνθη (Μάιος 2017).

Την αποστολή στο Καστελλόριζο θα συνοδεύσουν και αυτή τη φορά οι Πρόεδροι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Dr. Αντώνιος Αυγερινός και Πασχάλης Αποστολίδης αντίστοιχα, παρουσία στελεχών του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ. Σκοπός της επίσκεψης θα είναι η διάθεση φαρμακευτικού, υγειονομικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης στο Γυμνάσιο Λ/Τ, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Καστελλόριζου, προκειμένου να καλυφθούν καταγεγραμμένες ανάγκες των μαθητών και εν γένει των κατοίκων της ακριτικής αυτής περιοχής.

Παράλληλα, όπως και στις προηγούμενες πόλεις-σταθμούς του προγράμματος, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύσουν το αίσθημα ευθύνης για την προαγωγή της υγείας, αλλά και να ενημερωθούν για τις Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού, την αξία του Εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Η ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν από κοινού ο Ε.Ε.Σ. και ο ΣΦΕΕ για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικά πληθυσμιακών ομάδων και ιδιαίτερα παιδιών σχολικής ηλικίας.

Διαβάστε ακόμη:

Δρ Α. Αυγερινός: Εκτός θεραπείας μεγάλος αριθμός σπάνιων ασθενών