ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16ο Healthworld: Ο τομέας της υγείας καταλύτης για την ανάπτυξη και την ευημερία

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές του 16ο Ετήσιου Συνεδρίου HEALTHWORLD που οργανώνει τo Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο Intercontinental.

16ο Healthworld: Ο τομέας της υγείας καταλύτης για την ανάπτυξη και την ευημερία

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), της European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) και της MEDTECH Europe.

Χορηγός επικοινωνίας μεταξύ άλλων, είναι και το onMed.

Το συνέδριο HEALTHWORLD έχει καθιερωθεί ως κορυφαίο forum διαλόγου μεταξύ ειδικών, εκπροσώπων διεθνών οργανισμών και εθνικών οργάνων χάραξης πολιτικής, κατάθεσης προτάσεων και αναζήτησης λύσεων στα καυτά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο υγείας.

Σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη και ασφάλεια, κοινωνική πρόοδος και ευημερία, πρέπει όλοι μας να εστιάσουμε με σύγχρονο τρόπο σκέψης στο γεγονός ότι η καλή υγεία αποτελεί καταλύτη για να προχωρήσουμε μπροστά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο τίτλος του φετινού συνεδρίου «HealthCare in Greece: Turning Around for the Economy and the Society» καθορίζει το περιεχόμενό του, που εστιάζεται ακριβώς στο ρόλο που μπορεί, και επιβάλλεται να διαδραματίσει, ο τομέας της υγείας σε αυτούς τους δύο σημαντικούς και αλληλοεξαρτώμενους άξονες, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία. Πρέπει να αρθούν όλες οι αγκυλώσεις του παρελθόντος, έχουν γίνει άλματα προόδου προς αυτή την κατεύθυνση, και να εστιάσουμε πέρα από την αξία της υγειονομικής περίθαλψης για τους ασθενείς στην αξία της για όλους τους πολίτες ως βασικού πυλώνα αειφόρου ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη:

Σοκ στη φαρμακοβιομηχανία: Αλλάζει το νοσοκομειακό rebate

Ξανθός: Ναι στην Ευρωπαϊκή συνεργασία για την υγεία - Όχι στην Ευρώπη φρούριο

ΣΕΙΒ: Βιώσιμα συστήματα υγείας, μόνο με υψηλής ποιότητας ιατροτεχνολογικά προϊόντα