ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατούλης στο Healthworld: Οι δαπάνες υγείας θα έπρεπε να εξαιρεθούν από τα Μνημόνια

Ο τομέας της υγείας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνική ευημερία της χώρας, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργος Πατούλης, στη διάρκεια ομιλίας του στο 16ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (4-5 Οκτωβρίου). 

Πατούλης στο Healthworld: Οι δαπάνες υγείας θα έπρεπε να εξαιρεθούν από τα Μνημόνια

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης ανέφερε τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει παρέμβει πολλές φορές στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου επισημαίνοντας ότι οι δαπάνες της υγείας είναι ανελαστικές και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να εξαιρεθούν από τα μνημόνια. Ένα σωστό υγειονομικό σύστημα διατηρεί την υγεία των πολιτών και συντελεί στην αύξηση του μέσου όρου ζωής τους. Κάθε μεταρρύθμιση πρέπει να λαμβάνει χώρα με γνώμονα καταρχάς το όφελος του ασθενή και να διασφαλίζει την παροχή των ποιοτικότερων υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Το ζητούμενο είναι να συνδυαστεί το χαμηλότερο κόστος στην οικονομία, με το χαμηλότερο κόστος στην απώλεια ανθρώπινων ζωών και όχι να γίνουν «εκπτώσεις» που θα έχουν δυσμενή επίπτωση στην υγεία των πολιτών.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι δείκτες υγείας έχουν άμεση συνάρτηση με την αύξηση των δαπανών για την υγεία, με απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση τη σωστή και ορθολογική αξιοποίησή τους. Στο πλαίσιο αυτό, η επένδυση στην πρόληψη έχει μεγάλη ανταποδοτική αξία για ένα σύγχρονο σύστημα υγείας».

Σημειώνεται ότι τον πρόεδρο του ΙΣΑ, εκπροσώπησε ο ταμίας Φώτης Πατσουράκος, ο οποίος συμμετείχε στη θεματική ενότητα με θέμα «Δαπάνες υγείας με στόχο την ανταποδοτικότητα».

Διαβάστε ακόμη:

Παπαταξιάρχης: Χρειαζόμαστε μια εθνική Πολιτική Υγείας με προβλέψιμους όρους



ΣΦΕΕ: Επιτακτικό αίτημα να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στα 2,3 δισ. ευρώ

Ξανθός: Διαρθρωτικές αλλαγές αλλά όχι οριζόντια μέτρα - Να κλείσει άμεσα η Αξιολόγηση