ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Εκατοντάδες ευάλωτες ομάδες στηρίχθηκαν από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Θετικά είναι τα στοιχεία πρώτου τριμήνου από την εφαρμογή του προγράμματος του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Αθηνών του Ε.Ε.Σ. για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού της Αθήνας, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό.

ΕΕΣ: Εκατοντάδες ευάλωτες ομάδες στηρίχθηκαν από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (πρόσφυγες, οικονομικούς μετανάστες, γηγενή πληθυσμό), που διαμένουν στον ευρύτερο αστικό χώρο της Αθήνας, με τελικό στόχο την ενδυνάμωση τους. Κινείται σε δύο άξονες και συγκεκριμένα:

1. Στην υπηρεσία, όπου λειτουργεί παιδιατρικό Ιατρείο, από Δευτέρα έως Παρασκευή (9.00 – 14.00), και όπου παράλληλα αναπτύσσονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες προωθητικές της υγείας.

Στο τρίμηνο που εκπονείται το πρόγραμμα (Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο 2017) προσήλθαν 873 παιδιά τα οποία δέχθηκαν υπηρεσίες υγείας που αφορούσαν σε αγωγή υγείας, παιδιατρική εξέταση. Πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε 698 βρέφη και παιδιά και χορήγηση φαρμάκων σε 47 ασθενή παιδιά. Συμπληρώθηκε επίσης το ατομικό δελτίο υγείας σε 100 μαθητές ενώ σε δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας παραπέμφθηκαν 92 παιδιά για περαιτέρω έλεγχο. Η επικοινωνία των ωφελουμένων υποστηρίζεται από διερμηνεία σε αραβικά και φαρσί.

2. Στην κοινότητα, όπου το πρόγραμμα εκπονείται με Κινητή Ομάδα Υγείας, η οποία περιλαμβάνει γενικό ιατρό, νοσηλεύτρια και διερμηνέα.

Από τις δράσεις υγείας ωφελήθηκαν 542 άτομα με ιατρική εξέταση, δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός και συμπληρώθηκε το ατομικό δελτίο υγείας σε 52 παιδιά άνω των 15 ετών. Επιπλέον, με τη διαμεσολάβηση της Κινητής Ομάδας παραπέμφθηκαν 130 άτομα σε δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας, συνοδεία διερμηνέων. Ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την προώθηση της υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Το Καστελλόριζο 6ος σταθμός του Προγράμματος «προΣfEEρουμε»