ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανεπιστημιακό Νοσ. Ιωαννίνων: Δωρεάν ρευματολογικές εξετάσεις

Δωρεάν και χωρίς προγραμματισμένα ραντεβού θα εξετάσει τους ασθενείς που θα προσέλθουν στο νοσοκομείο, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, το προσωπικό της Ρευματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας.

Πανεπιστημιακό Νοσ. Ιωαννίνων: Δωρεάν ρευματολογικές εξετάσεις

Η 12η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας» το 1996, από τη Διεθνή Ένωση Ρευματολογίας και Αρθρίτιδας και η Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, συμμετέχοντας στον εορτασμό, θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις σε όσους το επιθυμούν, χωρίς ραντεβού.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 103.000.000 άτομα στην Ευρώπη υποφέρουν από αρθρίτιδα και άλλες ρευματικές νόσους. Αρθρίτιδα είναι η φλεγμονή των αρθρώσεων που εκδηλώνεται με πόνο, δυσκαμψία, οίδημα, ερυθρότητα, καθώς και περιορισμό της κινητικότητας σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις.

Το 14% του ελληνικού πληθυσμού επισκέπτεται τον γιατρό του με προβλήματα των αρθρώσεων.

Η αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας και είναι συχνότερη σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών. Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα και συχνά παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα. Τα ρευματικά νοσήματα αποτελούν σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, καθώς είναι υπεύθυνα για μεγάλες απουσίες από την εργασία και για κακή ποιότητα ζωής του ασθενή.

Διαβάστε ακόμη:

Πότε ο πόνος στη μέση «δείχνει» αρθρίτιδα



Καθιστική εργασία: Πώς θα «σώσετε» τη μέση σας στο γραφείο

Ευρωπαϊκή Ημέρα για το Σκληρόδερμα: Το Σκληρόδερμα δεν θα μου πάρει το χαμόγελο